Circus Ponorka dnes zahájí putovní festival Hudební sklepy

Vydáno 14.02.2012 | autor: redakce

Circus Ponorka odehraje již dnes, tedy ve středu 15. února, v KC Vltavská koncert v rámci putovního festivalu Hudební sklepy, jehož zakladatelem je Václav Koubek.

Circus Ponorka dnes zahájí putovní festival Hudební sklepy Circus Ponorka dnes zahájí putovní festival Hudební sklepy

cirkus_ponorka_hpHonza Ponocný, muzikant s bezmála dvacetiletou profesionální zkušeností, zkouší věci dělat jinak. Na koncertě během chvilky za pomoci elektronických „mašinek" a dvou mikrofonů poskládá zvuk celé kapely, v níž nechybí bicí, basa, několik kytarových partů a dokonce pěvecký sbor. Debutové album Do It Yourself (2008) vzniklo přesně v duchu svého jména. V listopadu minulého roku vydal Ponocný druhé album s názvem Perfect Days, které je zároveň soundtrackem k filmu režisérky Alice Nellis Perfect Days – I ženy mají své dny.

Honza Ponocný se podílel na více jak čtyřiceti CD, produkoval několik platinových alb a má za sebou spolupráci s řadou hudebníků (Steve Walsh, Jean Couture, John Riley, Ivan Kral). Jeho písně nahráli například Ewa Farna, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Ridina Ahmed, Bradley Stratton a další. V současné době vystupuje kromě sólového projektu s Mekym Žbirkou a Václavem Koubkem. Napsal hudbu k dvěma celovečerním filmům režisérky Alice Nellis, k filmu Vaterland s Karlem Rodenem v hlavní roli a píše hudbu do připravovaného filmu o Exupérym.

 

Celoroční putovní festival písničkářů Hudební sklepy založil před více jak deseti lety písničkář Václav Koubek. Během roku představuje v klubech po celé České republice známá jména i talenty folkové scény a snaží se tak podpořit nezávislou klubovou scénu a vytvořit alternativu všudypřítomné konzumní kultuře.

Hudební sklepy v KC Vltavská:
15. 2. Circus Ponorka
22. 2. Martina Trchová Trio
14. 3. Sylvie Krobová
28. 3. Karolína Kamberská
5. 4. Václav Koubek



zdroj: TZ, mp

zavřít