Boyband East 17 se vrací, inspiroval se u Kings Of Leon a U2

Vydáno 21.02.2012 | autor: redakce

Starší ročníky, které zažily devadesátkovou éru disco boybandů, buď zajásají a chytnou se za srdce, nebo za hlavu. Na scénu se s novinkou vracejí East 17, jedni z těch, kteří v tomto hudebním směru dosáhli až na vrchol.

Boyband East 17 se vrací, inspiroval se u Kings Of Leon a U2 Boyband East 17 se vrací, inspiroval se u Kings Of Leon a U2

 

Pop-Group-East-17.-L-R-Br-001Své comebackové album pojmenovali Dark Light a vytrubují do světa, že jejich největší inspirací při vzniku novinky byli U2 a Kings of Leon. Možná tím popová princátka chtějí naznačit, že éru slaďáků typu Stay Another Day mají dávno za sebou.

Podle jejich slov byla deska podvědomě inspirována americkou hudbou a rock'n'rollem a situaci nahrává i fakt, že se comebacku neúčastní někdejší výstřední frontman Brian Harvey. Dark Light má světlo světa spatřit letos 2. dubna.

„Album představuje nový transatlantický rockový zvuk kapely, ktrý připomíná hvězdy, jako jsou U2 a Kings Leon, nebo dokonce taková jména jako Brian Adams či Billy Joel. Je to odvážný krok, který stál za záznam," uvádí oficiální tisková zpráva.

Zakladatelem East 17 je autor hudby Tony Mortimer, který Dark Light také produkoval.
„Myslím, že všichni jsou podvědomě inspirováni americkou hudbou a rock'n'rollem a i my jsme chtěli tentokrát udělat něco živějšího a použít méně triků," uvedl Mortimer.

Dark Light je jejich první deskou od roku 1998, kdy vyšlo poslední album Resurrection.

Znám už je i tracklist:
Can't Get You Off My Mind (Crazy)
Crazy Fool
Nightlife
Counting Clouds
Break Ur Heart
Friday Night
Kiss Of Winter
Broken Valentine
Where Does Love Go
You Must Be An Angel


Jak to vidíte, mají East 17 šanci znovu uspět, nebo se bez kntroverzního Briana nechytají?



map 

 


Kopie (2) - eaast

 

 

zavřít