Norah Jones vydá desku o zlomených srdcích, pomohl jí Danger Mouse

Vydáno 24.02.2012 | autor: redakce

Poslední den v dubnu vychází nové, v pořadí již páté album Norah Jones nazvané Little Broken Hearts. Produkce se ujal Danger Mouse a zpěvačka vyrazí v létě na turné. Česká republika na koncertním seznamu zatím nefiguruje.

Norah Jones vydá desku o zlomených srdcích, pomohl jí Danger Mouse Norah Jones vydá desku o zlomených srdcích, pomohl jí Danger Mouse

norah jones_broke_coverNa desce spolupracoval producent Brian Burton alias Danger Mouse, s nímž se několikanásobná držitelka Grammy potkala loni při natáčení jeho projektu Rome. Pro novinku Little Broken Hearts společně připravili dvanáct písní.

Zveřejněn už je také obal alba. S trochou nadsázky se dá říci, že i jeho podobu Danger Mouse ovlivnil. Zpěvačku totiž inspiroval jeden z plakátů visících v jeho studiu v Los Angeles. „Brian má ve studiu velkou kolekci filmových plakátů," vypráví zpěvačka. „Přesně nad gaučem, kde jsem denně sedávala, visel plakát k filmu Mudhoney. Dívka na něm se mi zdála úžasná a já si pokaždé říkala, že chci vypadat jako ona! Je to nádherný vizuál."

Připomeňme, že jedna z komerčně nejúspěšnějších zpěvaček současnosti debutovala v roce 2002 albem Come Away With Me. Za nahrávku získala osm cen Grammy a celosvětově prodala přes 25 milionů kopií. Následně vydala desky Feels Like Home (2004), Not Too Late (2007) a The Fall (2009) a kompilaci ...Featuring Norah Jones (2010) sestavenou z nejrůznějších rarit a kolaborací s umělci jako Outkast, Foo Fighters nebo Herbie Hancock.


Seznam skladeb:

1. Good Morning
2. Say Goodbye
3. Little Broken Hearts
4. She's 22
5. Take It Back
6. After The Fall
7. 4 Broken Hearts
8. Travelin' On
9. Out On The Road
10. Happy Pills
11. Miriam
12. All A Dream



zdroj: TZ, mp

zavřít