Oceán vydají živák z Valdštejnské zahrady a klipy natočené v Řecku

Vydáno 29.02.2012 | autor: redakce

Koncert Oceánu ve Valdštejnské zahradě v Praze z roku 1991 vychází oficiálně na DVD. Bonusem je dokument zachycující natáčení klipů v Řecku a kolekce videoklipů ke skladbám jako Létám, Aha a Jeden den.

Oceán vydají živák z Valdštejnské zahrady a klipy natočené v Řecku Oceán vydají živák z Valdštejnské zahrady a klipy natočené v Řecku

ocean_pod pyramidou snuNa druhém DVD poprvé vychází dokument pořízený během natáčení klipů Oceánu v Řecku v roce 1992 – Oceán 92 1/2. Kromě osobních výpovědí všech členů kapely – Petra Muka, Petra Kučery, Dušana Vozáryho a Jana Vozáryho – jsou jeho součástí tehdy natočené klipy k písním Létám, Lék světu, Aha a Jeden den.

Prvního vydání se na tomto DVD dočkaly také záznamy vystoupení, resp. klipy skupiny vybranými z archivu České (tehdy ještě Československé) televize. Na DVD se tedy dostávají i obrazové vzpomínky na největší hity (Ráchel, Dávná zem, Jeden den ad.), které skupina pro televizi natočila.

Samostatně zároveň vychází audio záznam koncertu ve Valdštejnské zahradě na CD s bonusy dalších live nahrávek pro Českou televizi. V bookletech se objeví archivní a dosud nepublikované fotografie. DVD a CD budou v prodeji od 9. března.




zdroj: TZ, mp
zavřít