Roxette ždímají z fanoušků prachy skrze bonusy a rarity

Vydáno 09.03.2012 | autor: redakce

Vydávat v době, kdy strmě klesají i prodeje řadovek, album bonusů rarit a doposud nevydaných skladeb působí přinejmenším vypočítavě. Roxette se toho ale nebojí a desku pod názvem Travelling chystají už na 23. března.

Roxette ždímají z fanoušků prachy skrze bonusy a rarity Roxette ždímají z fanoušků prachy skrze bonusy a rarity

roxettttteRoxette patřili k nejpopulárnějším světovým interpretům devadesátých let. V Čechách a na Slovensku mají dodnes velmi silnou fanouškovskou základnu, prodeje jejich desek se tu počítají na tisíce a koncerty jsou vždy spolehlivě vyprodány. Albem Charm School se Roxette loni úspěšně vrátili, když přerušili nucenou desetiletou pauzu způsobenou mimo jiné onemocněním zpěvačky Marie Fredriksson, které lékaři diagnostikovali nádor na mozku.

Novinka Travelling koncepčně navazuje na desku Tourism z roku 1992. Obsahuje rovněž mix studiových a živých nahrávek, nové verze starších písní či raritní skladby. Písnička See Me byla například určena pro desku Crash! Boom! Bang!, objevila se ale až o několik let později jako B-strana singlu Salvation. Duo ji na nové album znovu nahrálo, podobně jako několik dalších věcí.

Skladba Stars byla natočena během zvukové zkoušky před loňským koncertem v Dubai, píseň Touched By The Hand Of God se pro změnu nevešla na desku Charm School. Pilotním singlem byla určena píseň It's Possible, kterou na albu najdete ve dvou různých verzích. Travelling vychází 23. března.



zdroj: TZ, mp
zavřít