David Koller přibral ke spolupráci orchestr, zazpívá s ním i Lenka Dusilová

Vydáno 21.03.2012 | autor: redakce

26. března zahájí David Koller a jeho kapela v pražské Státní opeře minisérii tří vystoupení, na kterých vystoupí společně s komorním orchestrem Agon Orchestra, violoncellistou Jiřím Bártou a Lenkou Dusilovou, zpěvačkou Roku ankety Anděl 2012.

David Koller přibral ke spolupráci orchestr, zazpívá s ním i Lenka Dusilová David Koller přibral ke spolupráci orchestr, zazpívá s ním i Lenka Dusilová


dsc_9306xDirigent, skladatel, šéf orchestru plzeňské opery a také producent posledního alba Davida Kollera Teď a tady Petr Kofroň k chystaným koncertům uvádí: „Sraz dvou myšlení - rockového a soudobé vážné hudby, vyjmout něco z rockové písně a postavit na tom něco jakoby ze současné vážné hudby a zároveň prezentovat současnou vážnou hudbu - většinou urousanou - s rockovým feelingem, nejde tedy o písně v obvyklém hávu s lesem krásných houslistek, ale spíše o souboj rockové kapely, kterou se snaží dravostí, divokostí a možná bláznovstvím "přehrát" soubor "klasických" nástrojů. Navíc v řadě cover verzí vystoupí Jiří Bárta, takže posun bude ještě větší, protože spíše půjde o violoncellový koncert v doprovodu rockové kapely a orchestru."

V roli hosta se na všech koncertech představí i Lenka Dusilová. "Kromě skladeb typických pro naše spojení s Davidem jsem navrhla, zda by David neměl chuť zkusit i nějakou skladbu z mé aktuální desky Baromantika. David si nakonec vybral skladbu Mrazy, čímž mě velmi potěšil. Myslím, že tahle skladba by měla velkému tělesu slušet. Jsem zvědavá, jak skladba v aranžmá Petra Kofroně ve výsledku vyzní," těší se na koncerty zpěvačka.



zdroj: TZ, map
zavřít