Fatboy Slim a Amy Macdonald zavítají na letošní Open Air Festival

Vydáno 27.03.2012 | autor: redakce

Open Air Festival ohlásil headlinery pro letošní rok - 9. – 11. srpna v Panenském Týnci letos mimo jiné zahraje Fatboy Slim a Amy Macdonald, spolu s již dříve ohlášenými Mando Diao a Gorillaz Sound System.

Fatboy Slim a Amy Macdonald zavítají na letošní Open Air Festival Fatboy Slim a Amy Macdonald zavítají na letošní Open Air Festival


FatboySlim„Snažíme se přivážet ze zahraničí interprety, na které dosud fanoušci čekali marně, nebo kteří se u nás dlouho neobjevili. Vyslyšeli jsme četná přání fanoušků a oslovili Fatboye Slima. Je skvělé, že po Faithless a The Chemical Brothers se mohou fanoušci těšit na další velkolepou párty spolu s Gorillaz Sound System a Bloody Beetroots DJ Set," říká dramaturgyně festivalu Milena Palečková.

Fatboy Slim si po nesčetných zahraničních show pro statisíce fanoušků odbude své premiérové festivalové vystoupení v Česku. Muzikant a producent hudby, která kombinuje elektroniku, big beat, breakbeat a hip hop, obdržel během své více než dvacetileté kariéry mnoho cen MTV i ocenění za celoživotní přínos. Není se čemu divit

– rytmus skladeb The Rockefeller Skank nebo Right Here, Right Now rozeznívá kluby a rozechvívá radiové antény po celém světě. Jako další zástupci elektroniky vystoupí po jeho boku i Gorillaz Sound System, audio-vizuální projekt a jediná příležitost, jak si užít hudbu Gorillaz živě s obří animací. Trojici doplní Bloody Beetroots DJ Set, italské elektro-punkové duo v černých maskách.

amyElektronickou složku Open Air Festivalu vyváží kytarová scéna a na ní Amy Macdonald. Se svým zvonivým, úderným hlasem, směsí popu, folku a indie rocku a hity jako This Is The Life nebo Mr. Rock And Roll vystoupí před českým publikem úplně poprvé. Kytarovou sekci podpoří i Mando Diao, alternativní švédská pětice inspirovaná hudbou 60. a 70. let.

Kromě zahraničních hostů Open Air Festival samozřejmě nabídne i hvězdy české hudební scény. Žádaní vtipálci Nightwork, stálice českého pop-rocku Support Lesbiens, „Andělská" kapela roku Mandrage, svérázný Xindl X a mnoho dalších hudebníků se představí na několika festivalových pódiích. Další z hostů - 100°C, Lety Mimo a NiceLand - se už teď na jaře společně vypraví na Open Air Festival Tour 2012 po českých městech, která vyvrcholí právě v Panenském Týnci.



zdroj: TZ, map

zavřít