SOUTĚŽ S RETROŠŤÁKY THE ARK

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Neděle 9.4. bude v Paláci Akropolis ve znamení dvou úchvatných hudebních retrolahůdek. Tuzemští Sunflower Caravan spojí síly se severskými hvězdami THE ARK. Přijměte pozvání do 70. let, nebudete litovat. Na cestu vás vybavíme dvěma páry volných vstupů!

SOUTĚŽ S RETROŠŤÁKY THE ARK SOUTĚŽ S RETROŠŤÁKY THE ARK

THE ARK (SWE) + SUNFLOWER CARAVAN (CZ)
9.4. 2006 od 19.30
Palác Akropolis, Praha

Nezapomenutelné koncerty projektu EuroConnections 2006 pokračují… Tentokrát velkou show ze severu Evropy. Máte možnost prožít jedinečný návrat do 70. let minulého století v podání skupiny The Ark. Spolu s nimi vystoupí nadějní čeští Sunflower Caravan.

Perfektní image ukotvená hluboko v 70. letech minulého století, perfektní kostýmy a velká gesta – to vše kombinováno příjemnými radio songy. To jsou The Ark. Kapelu založili okolo roku 1991 zpěvák Salo, kytarista Jepson, basista Ljungberg a bubeník Olsson – na začátku 4členná parta, která prorazila v rodném Švédsku ale až v roce 2000. Předtím, než začali někoho z hudebního businessu vůbec zajímat, fungovali jako lokální kapela a účastnili se festivalů. V roce 1997 se kapela seznámila s Robertem Jelinkem, který zpíval s Creeps. Jelinek se stal manažerem kapely, sehnal nahrávací smlouvu a doporučil nové členy – Axéna a Schlegela.



The Ark hráli pečlivě po klubech a v průběhu roku 2000 vydali singl Let Your Body Decide, ze kterého se stal velký radiový hit. Další singl It Takes A Fool To Remain Sane byl ještě úspěšnějším a když The Ark vydali debutové album We Are The Ark, byli už hvězdami. Zmíněné album se velmi rychle prodávalo a kapela za něj dostala 2 švédské ceny Grammy. Od té doby jsou miláčky tamního publika a svou nakažlivou hudbu rozvážejí i po Evropě.

Tisk je označuje za fenomenální návrat glam-rockové scény s nádechem Abby naklokonavané tím nejlepším z Garyho Glittera, předvídá velkou hudební budoucnost a označuje některé jejich songy za hymnické. Ještě lépe se pak pochvalně zmiňují novináři o jejich show, geniální, vypilované výtvarné exhibici. Ukázky z jejich aktuálního alba nabídneme v sekci Downloads za několik málo hodin. Těšte se na dokonalý retro návrat do sedmé dekády!

Více o The Ark na www.thearkworld.com



Předkapela Sunflower Caravan vznikla v říjnu 2001, kdy se ke dvojici Andy Cermak (klávesové nástroje), Vít Rosnecký (bicí) přidal michell (baskytara). Repertoárem byl zpočátku kompozičně náročný progresivní rock, ale sound kapely se rychle vyvíjel, až k vlastnímu styl, popsatelnému jako kombinace agresivního rock’n’rollu a zdravě popové formy s nosnými melodiemi a chytlavými riffy. Současný zvuk kapely se zhlíží v půvabném retrostylu, jehož základem je blues s prvky psychedelie.

Trio Sunflower Caravan si získává příznivce nespoutanou pódiovou prezentací, do které dává naprosto vše – vyspělé skladby i nemalou dávku improvizace. Podstatnou roli hraje design a vizuální stránka kapely. Výrazným prvkem je zcela originální způsob hry na varhany Hammond, který se svým zvukem přibližuje spíše elektrické kytaře. S The Ark spolupracují od roku 2004, mají za sebou dvě společná turné a nyní je můžete zažít na vlastní oči, uši a kůži při koncertním dvojpamlsku v Akropoli.

Více o skupině na webu www.sunflowercaravan.com.



A nyní ke slíbené soutěži:


Nabízíme 2x2 volné vstupy na nedělní koncert těm, kteří správně odpoví na následující otázku.

Po albech "We Are the Ark" (2000), "In Lust We Trust" (2002) a "Voyage Of Tranquility" (2004) vydala skupina The Ark velmi ceněnou desku

A) State of the Art
B) State of the Dark
C) State of the Ark.

Své odpovědi zasílejte mailem na adresu marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Ark - soutěž" (bez uvozovek, please). Nezapomeňte uvést Vaše jméno, místo bydliště, plus telefonický kontakt. Uzávěrka soutěže je 8.4. 2006 ve 23:22 hod. Výherci budou obratem telefonicky informováni. 

Hodně štěstí a ať glamrockové pozlátko prší na Prahu i na Vás!

zavřít