Peter Doherty: Smrt Amy Winehouse mě dostala do sraček

Vydáno 06.04.2012 | autor: redakce

Pete Doherty se rozhovořil o smrti své kamarádky a kolegyně Amy Winehouse. Nejvíc lituje, že se nemohl zúčastnit jejího pohřbu.

Peter Doherty: Smrt Amy Winehouse mě dostala do sraček Peter Doherty: Smrt Amy Winehouse mě dostala do sraček


doherty_1Bývalý člen The Libertines, který v současnosti žije v Paříži, vzpomínal, že byl ve svém bytě v londýnském Camdenu, když se dozvěděl šokující zprávu o tom, že je Amy Winehouse po smrti. Nebyl prý schopen pohybu.

"Když Amy zemřela, seděl jsem ve svém pokoji v Camden Town, neschopen se hýbat a v podstatě jsem se utápěl ve své vlastní špíně. Doslova jsem byl po kolena ve sračkách. Doslova jsem se nemohl hýbat. Nemohl jsem mluvit, nemohl jsem nikoho vidět, nemohl jsem zvednout kytaru a když už jsem to udělal, byly to jen žalostné balady o tom, jak už s námi Amy nebude. Nebylo to moc inspirující období," vzpomíná zpěvák.

Doherty také prozradil, že se chtěl zúčastnit pohřbu, ale otec zpěvačky si ho tam nepřál. "Myslím, že by si mě přála mít na svém pohřbu. Takhle jsem měl pocit, že jsem ani nebyl její přítel, což jsem byl. Kdysi přišla na koncert Libertines a zůstala s námi celou noc. Byli jsme jen já, ona a Carl a společně jsme si zpívali," vzpomínal Doherty.

Přiznal také, že ho Mitch Winehouse vyhodil z hotelu protože údajně neměl na jeho dceru dobrý vliv. "Tenkrát přišla a řekla 'Viděla jsem vás hrát s Babyshambels. Ukážu ti skutečný koncert, přijď do mého pokoje.' Pak se tam objevil její otec a řekl jen 'Musíš odejít.'," dodal na závěr.

Doherty letos vystoupí na festivalu Rock For People, který se koná 3. - 6. července na letišti u Hradce Králové.



map

kopie - pete-dohert
zavřít