Víme první: Kanye West přijede do Čech natočit další klip

Vydáno 10.04.2012 | autor: redakce

V roce 2008 u nás pořídil Kanye West klip k hitovce Runaway. Teď se k nám americká rapová hvězda opět vrací. Druhý zářez chystá se singlem No Church In The Wild. Zatímco v prvním klipu se to hemžilo pelikány a srnkami, v druhém budou mít hlavní roli zápalné lahve a obušky.

Víme první: Kanye West přijede do Čech natočit další klip Víme první: Kanye West přijede do Čech natočit další klip

kanye_audio_otisPíseň No Church In The Wild je první položkou na desce Watch The Throne. Kanye West a jeho kámoš Jay Z ji vydali loni v srpnu. Tohohle komerčně hodně úspěšného alba dosud prodali kolem milionu a půl. Samotný singl se vyšplhal nejvýš na dvacátou příčku amerického rapového žebříčku.

Westova návštěva v roce 2008 tehdy souvisela s albem My Beautiful Dark Twisted Fantasy, konkrétně šlo o singl Runaway. S jeho povedenou vizuální verzí postavenou na příběhu padlého Fénixe tenkrát Kanyemu pomohl známý český tanečník Yemi A.D. Na kanálu YouTube se objevila také v nezkrácené, téměř pětatřiceti minutové (!) verzi. Těžko říct, zda se tihle dva potkají také při práci na No Church In The Wild, pravděpodobné to ale určitě je. Klip by se měl odehrávat na základě agresivního konfliktu masy demonstrantů a policejních hlídek.

Přestože se k nám Kanye West opět pracovně vrací, jeho koncertní premiéra v Čechách je zatím v nedohlednu. Nejblíž jsme jí byli v roce 2008. 24. listopadu měl totiž vystoupit v pražské O2 Aréně společně s rapperkou Santigold. Z koncertu ale nakonec sešlo.





Text: map


kanye-west-440

 

zavřít