Metallica ve filmu: po stopách fanouška Larse Ulricha

Vydáno 17.04.2012 | autor: redakce

V červnu se v kinech objeví film Mission To Lars, kde jednu ze zásadních rolí ztvárnila Metallica. Dokumentární snímek mapuje cestu fanouška za svým snem.

Metallica ve filmu: po stopách fanouška Larse Ulricha Metallica ve filmu: po stopách fanouška Larse Ulricha

metallicahrcFilm sleduje fanouška Toma Spicera, který má autismus, jak se snaží setkat se svým idolem Larsem Ulrichem, v čemž mu pomáhá jeho sestra novinářka Kate a bratr filmař. Sourozenci si Toma vezmou z jeho pečovatelského domova v Exmouthu a společně jako rodina podnikají výlet do Los Angeles a Las Vegas, kde se pokusí setkat s Metallicou.

"Měli jsme sen vyjet s Tomem na tenhle výlet a připomenout si některá z magických míst našeho dospívání, kdy máte auto za 100 liber, jíte v Burger Kingu a posloucháte muziku z magnetofonové pásky. Říkali jsme si, že by to bylo zábavné. A chtěli jsme udělat něco pro našeho bratra Toma," vysvětluje Katy Spicer.

Zisk z filmu půjde na charitu zvanou Mencap a producenti již nyní vydělali 25 tisíc liber. Kasabian pro změnu věnovali děkovné předměty, na jejichž výrobě se podílel i Huey Morgan, zpěvák Fun Lovin' Criminals.

Metallica brzy odstartuje evropské turné ke 20. výročí vydání "černého" alba, během něhož nevynechá ani Prahu - 7. května ji uvidíme v Synot Tip Aréně s předkapelami Machine Head a Gojira.



map

kopie - metallica-2012

zavřít