Kryštof točí album, Bob Dylan a Moby jim půjčili producenta

Vydáno 09.05.2012 | autor: redakce

Producent Yaron Fuchs se může pochlubit zkušeností s Beastie Boys, Smashing Pumpkins nebo Annie Lennox. Kryštof zároveň lákají fanoušky na videodeníky z natáčení alba.

Kryštof točí album, Bob Dylan a Moby jim půjčili producenta Kryštof točí album, Bob Dylan a Moby jim půjčili producenta

krystof a producentiNovinka Kryštofu vzniká v těchto dnech ve studiích Sono v Nouzově. Zvuk má tentokrát na starosti dvojice Yaron Fuchs a Ido Zmishlany. První jmenovaný spolupracoval s celou řadou slavných muzikantů - podílel se třeba na deskách Annie Lennox, Beastie Boys, Smashing Pumpkins, Mobyho nebo Bena Harpera. S Bobem Dylanem dělal na písničce pro soundtrack k seriálu Sopranos, který byl v roce 2001 oceněn soškou Grammy, se zpěvačkou Faith Hill zase získal nominaci na Oscara za píseň pro film Pearl Harbor.

Celý příběh je jako pohádka," komentuje spolupráci Richard Krajčo. „Yaron a Ido zareagovali na náš inzerát, jehož prostřednictvím jsme hledali producenta nové desky. Ozvalo se 18 zájemců z celého světa, každého jsme na zkoušku nechali upravit demosnímek písně Parapet. A Yaron s Idem trefili přesně to, po čem jsme toužili. Půl roku jsme pak pilovali dema ze zkušebny, přeposílali si připomínky, pracovali na strukturách a aranžích, dokud jsme si všichni neřekli, že je to perfektní."


Yaron Fuchs a jeho asistent Ido Zmishlany přiletěli do Čech začátkem května a hned se pustili do práce. „Moc jsme se do Prahy těšili. Kryštof nás zaujal svou melodikou, a i když nerozumíme textům, hudba má světové ambice." Kryštof vybírají z dvaceti písní, na album se jich dostane nejspíš deset. Pozvání rovněž přijali dva zajímaví hosté z Čech, o další „posile" ze zahraničí se ještě jedná.




mp, TZ


krystof_hrady_video
zavřít