Eurotrialog láká na Nerudu, Cirkus Ponorka nebo Jiřího Schmitzera

Vydáno 19.06.2012 | autor: redakce

Patnáctý ročník festivalu Eurotrialog opět nabídne to nejzajímavější z české i zahraniční nezávislé scény. Ve dnech 24. - 25. srpna se v Mikulově představí například Neruda, Zrní, Už jsme doma nebo slovenské Živé kvety.

Eurotrialog láká na Nerudu, Cirkus Ponorka nebo Jiřího Schmitzera Eurotrialog láká na Nerudu, Cirkus Ponorka nebo Jiřího Schmitzera


Neruda 2Festival se ale již dávno neomezuje na umělce ze zakládajících tří států. Letos například jednou z ozdob programu francouzská skupina Grabben Orchestra - osmičlenný soubor stojící na pomezí balkánské dechovky a pouličního umění. Ze Slovenska přijedou Živé kvety, z Rakouska Tankris.

Dramaturgie festivalu po celý rok mapuje především českou nezávislou scénu a do Mikulova zve ty nejlepší, které objeví, aby se zde představili na jednom pódiu po boku zavedených umělců. Vedle stálic české scény (Jasná páka, Jiří Schmitzer, Ty syčáci, Květy) zahrají i Zrní nebo skupina Ahmed má hlad. Program doplňují nová jména, například Plumdumplings, nebo Kolo kolo mlýnský. Nebude chybět ani Neruda, nová skupina Matěje Rupperta a Romana Holého

Eurotrialog každoročně uvádí speciality, připravené exkluzivně pro festival. Příkladem je skupina Už jsme doma, ta si pozvala spřízněné hudebníky z USA - skupinu Wolff and Tuba z New Yorku. Společně si připraví extra festivalový česko-americký set pouze pro jeden večer. nepůjde o žádnou náhodnou akci, obě skupiny se dobře znají, ke společnému hraní všakdochází poprvé. Koncertu v Mikulově předchází důkladná společná týdenní příprava.

Lahůdkou bude jistě i doprovodná výstava v galerii Konvent. kromě fotografiií z hiostorie Eurotrialogu budou k vidění velkoplošné fotografie z koncertu Nico v Brně z roku 1985 a dašlí fotografie mapující brněnskou scénu pod názvem Brněnská alternativa.



Program 14. ročníku Eurotralogu Mikulov 24.-25 srpna 2012:

pátek 24.8. od 18:00
Jasná Páka
Květy
Cirkus Ponorka
Kolo kolo mlýnský
Neruda
Krásné nové stroje

sobota 25.8 od 15:30
Ty syčáci
Zrní
Jiří Schmitzer
Ahmed má hlad
Už jsme doma
Wolff and Tuba (USA)
Už jsme doma & Wolf and Tuba (CZ/USA)
Plumdumplings
Tankris (A)
Grabben Orchestra (F)
Živé kvety (SK)

zdroj: TZ, map

zavřít