Flaming Lips v Guinnessově knize rekordů: 8 koncertů na 8 místech během 24 hodin

Vydáno 30.06.2012 | autor: redakce

Flaming Lips, kteří letos vystoupí na Colours of Ostrava, se zapsali do Guinnessovy knihy rekordů. Kapela odehrála 8 koncertů na 8 místech USA během 24 hodin.

Flaming Lips v Guinnessově knize rekordů: 8 koncertů na 8 místech během 24 hodin Flaming Lips v Guinnessově knize rekordů: 8 koncertů na 8 místech během 24 hodin

 

flaming lips 2011_mailZahráli v Memphisu, Clarksdale, Oxfordu, Jacksonu, Hattiesburgu, Biloxi, Baton Rouge a na konec v New Orleans. Mezi městy se přesouvali autobusem. Pokus byl živě přenášen na http://www.omusicawards.com, kde zájemci najdou i řadu dalších videí ze všech koncertů a přejezdů mezi nimi. Držitelem rekordu před The Flaming Lips byl rapper Jay-Z.

Zároveň kapela vydala 26. června nové album The Flaming Lips and Heady Fwends, na kterém spolupracovala řada spřátelených umělců – například Kesha, Bon Iver, Nick Cave, Erykah Badu, Yoko Ono nebo Chris Martin. Dosud album vyšlo pouze ve speciální limitované edici na vinylu u příležitosti mezinárodního Record Store Day v dubnu tohoto roku, kdy 10 kusů bylo naplněno krví. Nyní jej kapela vydává digitálně i na CD a přidává dosud nevydanou skladbu Tasered And Maced s Aaronem Behrensem z amerického dua Ghostland Observatory.



zdroj: PR, map

zavřít