RECENZE: The Offspring zůstali věrni mrtvému žánru

Vydáno 09.07.2012 | autor: redakce

The Offspring se nejen v ČR stali kultem pop-punku. V době alb Americana a Conspiracy Of One (1998-2001) se dá s klidem říct, že byli ještě slavnější než jejich věční souputníci Green Day, kteří se však z pubertální škatulky dokázali vymanit a poslední léta sklízejí úspěchy pro změnu oni.

RECENZE: The Offspring zůstali věrni mrtvému žánru RECENZE: The Offspring zůstali věrni mrtvému žánru


daysgobyTHE OFFSPRING 
Days Go By
Columbia / Sony Music
12 trax


Jisté je jedno – s novým albem Days Go By se nic nezmění. Svým způsobem je obdivuhodné, že ač kapele pomalu ale jistě táhne na pět křížků, pořád všichni skáčou metr vysoko, melírují si vlasy a v nablýskaných cadillacích kříčí v rozpálené Kalifornii na místní muchachas. Tedy alespoň tak se jeví jejich image v novém klipu Cruising California. A já se nějak nemohu rozhodnout, jestli je jejich refrén o nařvané káře zastydle trapný a nebo naopak obdivuhodný, protože se jim zkrátka daří nestárnout.

Zkrátka pryč je doba, kdy na ně přišlo sedm tisíc lidí do pražské Sportovní haly. Jejich fanoušci jsou z velké většiny odrostlí, nebo si našli jiné idoly. Může za to zřejmě i fakt, že o The Offspring dlouho nebylo výrazně slyšet. A o to se v minulosti snažili především. Mohli za to jejich extravagantní klipy, pódiová prezentace, ale třeba i soutěž o milion dolarů v hotovosti, kterou kdysi uspořádali.

Nové album není totální odpadek jako řadovka minulá, ale přesto je třeba si uvědomit, že se jedná o další přírůstek do mrtvého a hlavně vybraného žánru. Pop-punk skončil s poslední možnou tříakordovou melodií. The Offspring ale tvrdošíjně zůstávají věrni žánru (tedy snad kromě výše zmíněného singlu) a tak je naprosto jasné, že své fanoušky potěší.

Ze střízlivého pohledu se ale jedná o zbytečnou desku, která kromě pár chytlavých refrénu nepřináší zhola nic, co byste od nich již v minulosti neslyšeli.

BEST TRAX: OC Guns, Dirty Magic, Cruising California
ZKUS TAKY: The Offspring – Americana, Blink-182 – Enema Of The State, Green Day - Dookie




text: Tomáš Tenkrát
3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít