Členové Pearl Jam a Guns N'Roses se sešli v superkapele

Vydáno 22.08.2012 | autor: redakce

Vlhké podnebí amerického Seattlu je ideálním podhoubím ke vzniku kapel, které udělaly díru do světa. A další je možná na cestě - k projektu Walking Papers se totiž přidali členové Pearl Jam a Revolver.

Členové Pearl Jam a Guns N'Roses se sešli v superkapele Členové Pearl Jam a Guns N'Roses se sešli v superkapele


walking_papersMike McCready z Pearl Jam obsadil post kytaristy, z Velvet Revolver si zase do nově vznikající formace odběhl basák Duff McKagan, který, jak známo, působil i v Guns N'Roses v dobách jejich největší slávy.

Dalšími členy jsou kytarista Jeff Angel, který hraje ve skupinách Post Stardom Depression a The Missionary Position, a bubeník Barrett Martin, kterému jsou málo čtyři další kapely. Je totiž známý jako člen Skin Yard, Screaming Trees, Mad Season nebo Tuatara.

Vydání alba se očekává v říjnu, a že se na něm sešla banda workoholiků, o tom svědčí i fakt, že tou dobou bude Barrett Martin dokončovat novinku projektu Mad Season, na němž se sešel se zmíněným McCreadym. Připomeňme, že Mad Season dosud stihli jediné album v půlce 90. let, tehdy ještě se zpěvákem Alice In Chains Laynem Staylem, který později zemřel na předávkování heroinem. Tragický osud kapely ještě umocňuje fakt, že stejně skončil i basák John Saunders, byť už to bylo za časů skupiny Disinformation, která z Mad Season vzešla... 

A jaké jsou další aktivity muzikantů z Walking Papers? Nejpilnější je Mike McCready, jenž je k tomu všemu ještě zaneprázdněn dokončování dalšího alba Pearl Jam, takže se nechme překvapit, kolik času a invence pánům na nově vzniklý projekt vůbec zbyde a zda se po vydání debutu dočkáme i nějakého turné... 



map 


walking_papers  kopie
zavřít