SPOOKY ŽIVĚ NA SEMTEX CULTURE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Semtex Culture je sympatický multižánrový festival, který nabízí to nejlepší pro fanoušky hudby, filmu i divadla. Letošní ročník bude dvoudenní a proběhne 8. a 9. září v Mariánském údolí v Brně. Lákadlem je mj. Skye a Kosheen, ale např. i živé vystoupení projektu Spooky.

SPOOKY ŽIVĚ NA SEMTEX CULTURE SPOOKY ŽIVĚ NA SEMTEX CULTURE

z Anglie dorazí skupina Kosheen a sličná Skye, bývalá zpěvačka Morcheeby. K tomu samozřejmě domácí špička - Sunshine, Monkey Business, Mig 21, Iva Frühlingová, The Ecstasy of St. Theresa, Support Lesbiens, Skyline, 100°C , Ohm Square...

Máte-li rádi hiphop, drum´n´bass nebo breakbeat, oba festivalové dny můžete počítat s party, kterou obstarají nejlepší DJs. Můžete se těšit na takřka kompletní československou hiphopovou špičku (Indy & Wich, Rytmus, PSH, IdeaFatte + DJ AKA, Prago Union, Pio Squad...), na beatbox a freestyle show, breakdance v podání nejlepší české crew Beat Brothers (vítězové Battle of the Year 2006), nebo exhibice v DJingu, včetně neuvěřitelného umění DJ teamu hrajícího na čtyři gramofony zároveň.
























Divadelní a filmová stage nabídne české soubory a zajímavé zahraniční filmy, v areálu najdete hakisak a bike exhibice, na obloze vzplane mohutný ohňostroj, atd. atd. Semtex Culture 2006 okoření také taneční stan RED ZONE, kam je vstup pouze od osmnácti let. Můžete se těšit na legendární anglické duo Spooky, se kterým poměří síly tuzemské progresivní dvojky Southeast a Machine Funck nebo "to nejlepší z electrohouse" v podání DJů Jerryho, Vectifa, Romana Raie a Cubika.

Kompletní line-up a veškeré aktualitky najdete na www.semtexculture.cz

SPOOKY ARE BACK IN TOWN!

Projekt Spooky na elektronickou scénu vstoupil v roce 1992 singlem Don´t Panic vydaného na značce Guerilla Records. Krátce na to dokončili i debutové album Gargantuan, jehož úspěch dvojici Charlie May a Duncan Forbes motivuje k přeskupení v regulérní několikahlavý band, se kterým začali vystupovat živě. Kromě vlastní produkce Spooky vytvořili remixy pro Wiliama Orbita, Svena Vätha, Natachu Atlas nebo Ultramarine.
























Spolu s druhým albem Found Sound vznikl i pětadvacetiminutový film podkreslený hudbou Spooky, jenž se dočkal ocenění i od MTV (film natočil režisér Grant Gee, který mj. spolupracoval i na videoklipech pro Radiohead). Kromě MTV film běžel také ve výstavní síni Pompidou Centre v Paříži při příležitosti jeho znovuotevření po rozsáhlé rekonstrukci. Po vydání desky Found Sound se členové Spooky načas věnovali každý svým vlastním projektům. V roce 2002 se dali Duncan a Charlie opět dohromady a pustili se do práce na tracku Belong, který často hrálo legendární BBC Radio1 a John Digweed ho zařadil na jednu ze svých slavných kompilací pro MMII. DJ Sasha zařadil remix této skladby na svou kompilaci pro Global Underground.

V roce 2005 byla výsledkem spolupráce Spooky a DJ Sashy dvojice remixů singlu Precious od Depeche Mode. Mezitím Spooky dokončili album Open, kde hostovala Julie Daske nebo Celestine Gordon. Pilotním singlem se stala skladba Strange Addiction, druhým singlem pak No Return.

Na festivalu Semtex Culture vystoupí Spooky v sobotu ve 23:00.



 
































zavřít