Anathema už tento týden zamíří do Prahy

Vydáno 01.10.2012 | autor: redakce

Britská formace Anathema vydala letos v dubnu novou desku Weather Systems a vyrazila na evropské turné. Česká zastávka proběhne už 7. října v Praze v klubu Futurum.

Anathema už tento týden zamíří do Prahy Anathema už tento týden zamíří do Prahy


anathemaWeather Systems je podle muzikantů hluboce přemýšlivá deska, která "není v žádném případě muzikou na pozadí k večírkům" a má "s posluchačem hluboce hnout". Nahrávání nových písní probíhalo hned na několika místech - v Liverpoolu, severním Walesu a také v Oslu, tedy městech, které mají pro atmosferickou formaci zvláštní význam.

Celosvětovou pozornost si Anathema získala v roce 1995 svým druhým albem The Silent Enigma, dodnes jedním z nejzářivějších klenotů doomové pokladnice. Toto album se tehdy přesně trefilo do ducha doby, kdy si metalové publikum začalo žádat atmosférické kapely. Kapela zahrála na city svých posluchačů přesně vyváženou dávkou melancholie i agrese, nadějí i beznadějí, stejně jako skvělými melodiemi, hutnými metalovými riffy a rozvláčnou dynamikou a spolu se svými krajany Paradise Lost nebo My Dying Bride ovládla žánr.

Vstupenky na pražský koncert Anathemy jsou k dostání ve všech běžných sítích. Jako support se představí německá post-rocková formace A Dog Called Ego.



tz, ape

zavřít