Eric Clapton potvrdil pražský koncert. Přijede v červnu

Vydáno 12.10.2012 | autor: redakce

Začátkem října se na Claptonově webu objevila informace o chystaném evropském miniturné, v němž mezi pěti evropskými městy figurovala také Praha. Tato zpráva byla dnes oficiálně potvrzena a celé turné se rozrostlo o dalších devět koncertů.

Eric Clapton potvrdil pražský koncert. Přijede v červnu Eric Clapton potvrdil pražský koncert. Přijede v červnu


eric_clapton-104Série koncertů odstartuje 29. května 2013 v německém Frankfurtu a skončí 19. června v pražské O2 Aréně. Návrat legendárního kytaristy a zpěváka na koncertní podia se ponese ve znamení nového alba, na němž tento rok pracoval. Vydání je plánováno na začátek příštího roku. Vedle nových skladeb jistě zazní i některé z největších Claptonových hitů jako Tears in Heaven, Layla, My Father's Eyes, nebo Cocaine.

Pro koncerty v roce 2013 sestavil Clapton kapelu zkušených muzikantů z řad svých dlouholetých spolupracovníků, jimiž jsou: Doyle Bramhall II (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (piano a klávesy) a Willie Weeks (basová kytara). Doprovodí je dva nováčci - Paul Carrack (varhany a klávesy) a Greg Leisz (pedal steel kytara). Jako doprovodné vokalistky se na turné opět představí Michelle John a Sharon White.

Eric Clapton zahájil svoji profesionální uměleckou kariéru vstupem do kapely Yardbirds v roce 1963. Od té doby působil v celé řadě formací, vydal desítky alb, vyprodal bezpočet koncertů po celém světě, obdržel úctyhodnou řadu ocenění.



TZ, ape


eric claptin_top
zavřít