Kryštof poprvé představili svůj Inzerát naživo

Vydáno 29.10.2012 | autor: Petr Adámek

Dřív než Kryštof v únoru odehrají tři velké halové koncerty, nachystali pro své nejvěrnější premiérovou živou prezentaci novinky Inzerát. Speciální neveřejný koncert pro omezený počet fanoušků a výherců soutěží se uskutečnil v neděli 28. října v pražském Rock Cafe a celý byl streamován online.

Kryštof poprvé představili svůj Inzerát naživo Kryštof poprvé představili svůj Inzerát naživo


krystof_rock_cafe_praha_199"Myslel jsem, že jste se ty texty už naučili, ale vy je ještě neumíte?" snažil se Richard Krajčo pohotově zachránit situaci, když hned v úvodu zkazil otevírák alba Římská. Jak se však ukázalo v dalším průběhu hodinu trvajícího vystoupení, neměl tak docela pravdu. Rock Cafe, v nemž vládla takřka rodinná atmosféra, s kapelou jednohlasně odzpívalo většinu skladeb, což Krajčo glosoval slovy: "Tady je takový randál, že i když mám v uších inear sluchátka, tak stejně nic neslyším."

Setlist koncertu měl totožnou podobu, jakou má tracklist aktuální desky. Došlo tak na všech deset skladeb, od titulní Římská až po závěrečnou Cesta. Během písně Křídla z mýdla publikum sice lehce zabručelo, že Jarek Nohavica, na desce Krajčův parťák v duetu, do Prahy nedorazil, avšak zpěvák slíbil, že na únorovém mini-turné už chybět nebude. Zároveň potvrdil i přítomnost druhého hosta Tomáše Kluse, do jehož partu v písni Cesta se vokálem vcelku vtipně zapojil kytarista Evžen Hofmann. U skladby Parapet zase připomněl, že právě u totoho kousku všechno začalo - tedy inzerát, angažování producenta Yarona Fuchse a následně Inzerát.

Po přehrání celé novinky zazněly další čtyři starší kousky: Obchodník s deštěm, Cosmoshop, Tak nějak málo tančím a DuDuDuu. Na celé sestavě bylo znát, jak moc se těší na velkou stage - zejména Krajčovi jako by bylo pódium v Rock Cafe malé. Pozitivní energie byla ostatně cítit také ze zaplněného klubu. V průběhu koncertu došlo také na předání zlaté desky za 3500 prodaných nosičů.

Dodejme, že únorové koncerty proběhnou v termínech 15. 2. (Ostrava), 20. 2. (Brno) a 22. 2. (Praha).



text: Petr Adámek


promo-oblouk_top
zavřít