Do Prahy poprvé přijede písničkářka Katie Melua

Vydáno 01.11.2012 | autor: redakce

Osmadvacetiletá Katie Melua přijede 7. listopadu do Kongresové centra v Praze. Tuzemskému publiku představí nové album Secret Symphony a také skladby, které jí pomohly na vrchol hitparád. Britská písničkářka až dosud Českou republiku míjela.

Do Prahy poprvé přijede písničkářka Katie Melua Do Prahy poprvé přijede písničkářka Katie Melua


katiemelua

Katie Melua debutovala v roce 2003 deskou Call Off The Search, která se s bezmála dvěma milióny prodaných nosičů za necelého půl roku umístila na vrcholu britské prodejní hitparády. Následovaly alba Piece By Piece a Pictures. Na albové čtyřce The House spolupracovala Katie s dvorním skladatelem Robbieho Williamse Guyem Chambersem a producentem Williamem Orbitem. Zatím poslední nahrávka Secret Symphony vyšla letos v březnu.

Je pravděpodobné že tak v Praze zazní některý z jejích singlů jako Closest Thing To Crazy, Call Of The Search, Nine Million Bicycles nebo coververze Just Like Heaven od Cure, Cohenova In My Secret Life či Crawling Up A Hill od Johna Mayalla.

Příběh Katie Meluy připomíná tak trochu novodobou pohádku. V pouhých 22 letech byla vyhlášena nejprodávanější umělkyní ve Velké Británii a zmíněné debutové album Call Off The Search se zapsalo mezi 100 nejúspěšnějších britských desek v historii. Dvakrát byla nominována na Brit Awards a dvakrát vyhrála ECHO Awards. Těší se respektu kolegů hudebníků i britské královny Alžběty II. a její vystoupení 303 metrů pod mořskou hladinou je zaneseno v Guinessově knize rekordů.

Její písně se také objevily na řadě filmových soundtracků, např. k životopisnému snímku o autorce a ilustrátorce dětských knížek Beatrix Potter s názvem Miss Potter s Renée Zellweger a Ewanem McGregorem v hlavních rolích a sama Katie si svůj herecký debut odbyla v epizodní roli ve filmu Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze GrindHouse.



TZ, ape

zavřít