JACK DANIEL`S MUSIC V ABATONU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Tuto sobotu 28. října se v pražském Prostoru Abaton představí první čtyři kapely, z nichž dvě postoupí do semifinále JACK DANIEL`S MUSIC. Přijďte podpořit Landmine Spring, Endless, Atari Terror a Rybičky 48!

JACK DANIEL`S MUSIC V ABATONU JACK DANIEL`S MUSIC V ABATONU

FANOUŠKOVSKÁ BRÁNA DO BACKSTAGE

Jack Daniel´s Music není jen šancí pro kapely zahrát si na rockovém festivalu v Tennessee, ale i jedinečnou příležitostí pro fandy, který s chtějí ke kapelám dostat blíž.... vlastně až do šatny a dále. Jak na to? Stačí aktivně ovlivňovat výběr kapel pro boj o Tennessee, ať už hlasováním do Velké sedmy na Radiu 1, nebo během live akcí v Abatonu a můžeš se dostat až ke kapelám a prožít s nimi pokoncertní atmosféru se vším všudy. Navíc 20 aktivních fanoušků, kteří navštíví alespoň jeden ze čtyř koncertů Jack Daniel´s Music, získá unikátní možnost prožít den v zákulisí velkého letního festivalu a to včetně všech výhod, které mají samotné kapely.

Během prvního měsíce fungování programu Jack Daniel´s Music v Čechách vybrali fanoušci prostřednictvím Velké sedmy PRVNÍ 4 KAPELY: Landmine Spring, Endless, Atari Terror a Rybičky 48, které zahrají 28. 10. v Prostoru Abaton. Z této akce vzejdou jména dvou skupin, které postoupí do další bitvy o Tennessee.

Šťestí během soutěžního večera potká i tři fanoušky, z nichž jeden dostal za úkol doplnit minibar v backstage.... tedy popovídat si s muzikanty v zákulisí nad lahví Jack Daniel´s. Další dva z hlasujících fanoušků vyhráli VIP pasy do backstage jednoho z největších českých letních festivalů. Detaily zveřejníme po finálovém koncertu Jack Daniel´s Music v únoru 2007. Do té doby má šanci vyhrát tento pas dalších 18 aktivních fandů rock music.

17. října bylo spuštěno další kolo, kdy byly do Velké sedmy nasazeny dvě z následujicí osmičky kapel. Ta úspěšnější polovina zahraje 18. listopadu opět v Abatonu.



THE.SWITCH
Kapelu , která obratně manévruje mezi emo a metalem, představíme v rubrice Fresh Energy v REPORTU 11/06. Existuje už od roku 1996, pořádně našlápnuto má právě teď!
www.theswitch.cz

SPLEEN
Pětičlenné Spleen založil kytarista Zdeněk Růžek s bubeníkem Houmles Varpouz (a později i Luca Brasi) Markem Macháčkem, ke kterým se přidal basák Štěpán Marek a po odchodu z Cocotte Minute posílil kapelu frontman Jeeenik Hrbáček. Spleenem ovšem prošla spousta dalších lidí, např. jeden ze zakladatelů Cocotte Minute Zdeněk Heřt. S ním Spleen natočil osmitrackovou desku Poslouchej! Kapela se označuje za ethno crossover, ale uslyšíte od ní i funk a emo.
www.bandzone.cz/spleen



SATISFUCKTION
Českobudějovická nu-metalová sestava, která si už zahrála i s Kiss, Faith No More a dala si turné s Waltari. Kromě toho absolvovala tour po Holandsku a Anglii. V Čechách stále čeká na pořádný dlouhodobější úspěch. Vznikla v roce 1991, mohli jste ji vidět hrát v Noci s Andělem a říká o sobě, že má „alkoponurý ksicht". Ještě letos chtějí Satisfucktion vydat novou desku. www.bandzone.cz/satisfucktion

AUTOPILOT
„Jednoho dne, před více než třemi lety, potkali se dva ignoranti a konstatovali, že stvoří kapelu. Následovalo dlouhé období, kdy intenzivně přemýšleli nad výběrem nástroje a kdy zkoušeli přinutit svého prvního bubeníka k hraní. Tento první bubeník byl členem kapely přes půl roku, ovšem nikdo z ostatních členů jej nikdy neslyšel hrát,“ vyprávějí o sobě Autopilot.. Hráli prý něco s grungeovým nádechem a nedobrovolnou arytmií. „Ovšem nejpatrnější vliv na hudební produkci měl alkohol,“ přiznávají. Nastal střet hardcoreových zvuků a chodů s „divnýma jinýma věcma“ a nyní se kapela podle svých slov „nachází na cestě mezi klecí nevelkých rozměrů a polootevřenými dveřmi k novým nečekaným obzorům.“
www.bandzone.cz/autopilot



FIVE O'CLOCK TEA
Five o´clock tea vznikli loni v únoru. „Jsme o strojově přesnejch rytmech, vostrejch kytarovejch riffech, kyberkosmickejch smyčkách, houpavý base a hlavě o energii, která tě díky dvojici nekompromisních frontmanů prostě rozseká. Hudebně je to mix všech možnejch i nemožnejch stylů a vlivů. Interně to označujeme jako `nu-čko`,“ říká o sobě tahle pražská kapela. V září 2005 natočili první CD Sám sebou. Koncertují s Cocotte Minute, Gaia Mesiah nebo the.switch. www.fiveoclocktea.com



FLOOD
Flood vznikli na konci 90. let a v roce 1999 vyprodukovali první nahrávku s názvem Flood In The Discount Furniture Mart. Stylově se cítí blízko kapelám jako Monster Magnet, Black Sabbath či Danzig. Debutové album Drivera pak poslali do světa na přelomu let 2003 a 2004, v současnosti připravují novou desku, jež ponese název Closer Than Ever. Flood už si mimochodem zahráli i jako předkapela Alice Coopera.
www.floodmen.com

FORGOTEN SILENCE
„Mistrné prolnutí několika hudebních stylů je nabito škálou emocí, starověkým duchovnem, misantropním postojem k současné společnosti a mystériem nejmocnější čarodějky všech dob - přírody (především té zimní)” – tak se na svém webu charakterizují Forgotten Silence. Na kontě mají tři nahrávky: Thots, Senyaan a Ka Ba Ach, jež označují jako ”avantgardní hudební eposy.” Léta nekoncertovali, až v poslední době začínají hrát živě.
www.redblack.cz/forgottensilence/index.html



SUNFLOWER CARAVAN
Elegantní trojice černě oděných mladíků Andy, Dr. Vit a Michell pochází z Prahy a svůj styl označuje jako „pop power” či „sweetish rock’n’roll”. Pořídili si hammondky a piáno a znějí tak docela jako nějaké zjevení. Snaží se roztancovat publikum veselými groovy a hravými melodiemi, které se vznášejí nad časem a prostorem.
www.sunflowercaravan.com

Svůj hlas kapele můžeš dát na speciálně vytvořený hlasovací stránce www.jackdanielsmusic.cz. Během koncertu pak můžeš opět zasáhnout do dění a pomoci „svojí“ kapele postoupit dál. Hlasem, kterej dáš na jakymkoliv koncertě Jack Daniel´s Music, se dostáváš do hry o VIP Backstage Pas na letní festival.

Další informace v REPORTU 10 a 11/06.
zavřít