Deep Forest: od Pygmejů z Konga až po romskou hudbu z Maďarska

Vydáno 22.12.2012 | autor: redakce

Jako pilotní akci nového projektu Top of the world uvede Palác Akropolis francouzský projekt Deep Forest. Ti v České republice představí své nové album. Vystoupí zde 27. února 2013 a to vůbec poprvé.

Deep Forest: od Pygmejů z Konga až po romskou hudbu z Maďarska Deep Forest: od Pygmejů z Konga až po romskou hudbu z Maďarska


dsc3414


































Deep Forest během své dvacetileté dokázali prodat přes deset milionů alb s hudbou, kterou jiní označují za menšinový žánr. Vybírají si motivy z exotických končin z nahrávek renomovaných muzikologů, vkládají je do současného kontextu, vytvářejí z nich hypnotické taneční remixy. Tajemství jejich úspěchu je v tom, že propojují známé s neznámým a balancují na hraně masového vkusu jako akrobat na létající hrazdě.

Jejich hudba je rafinovanou encyklopedií stylů celé planety, od Pygmejů z Konga až po romskou hudbu z Maďarska. Vedle dalších nominací na Grammy získali desítky prestižních cen, od MTV až po zlaté a platinové desky, k jejich albům přispěli umělci světového renomé jako Peter Gabriel, Vernon Reid, Iarla Ó Lionáird, Youssou N'Dour, Neneh Cherry či maďarská zpěvačka Marta Sebestyen.

Dvacetileté výročí slaví návratem v plné síle s albem Deep Africa, které vychází v lednu 2013 a propojuje nevyčerpatelnou muzikálnost afrického kontinentu s technologií a fantazií 21. století.

 

TZ, ape

zavřít