Do line-upu Colours of Ostrava přibyl Damien Rice

Vydáno 11.01.2013 | autor: redakce

Irský písničkář Damien Rice je další potvrzenou hvězdou mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 18. do 21. července v ostravských Dolních Vítkovicích.

Do line-upu Colours of Ostrava přibyl Damien Rice Do line-upu Colours of Ostrava přibyl Damien Rice


damien-rice_dr

















"Je to pro nás velká čest, protože tento autor mnoha křehkých hořkosladkých balad na open-air festivalech vystupuje pouze výjimečně. Jeho sólový koncert za doprovodu kytary či klavíru bude patřit určitě k silným a výjimečným zážitkům," uvádí ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Dublinský rodák Damien Rice dosud vydal dvě studiová alba: O (2002) a 9 (2006). Na obou se významně podílela asi největší Damienova hudební múza: dnes už také proslavená irská písničkářka Lisa Hannigan, která na Colours vystoupila před dvěma lety. Od rozchodu této dvojice vydal Damien Rice jen dvě koncertní alba a několik skladeb a věnoval se spíš natáčení s jinými: s Tori Amos, francouzskou herečkou Mélanií Laurent nebo skupinou Lamb.

Damianovy písně se několikrát objevily i na plátnech kin a v televizi. Skladba The Blower's Daughter například určovala náladu slavného amerického snímku Na dotek s Julií Roberts, Natalií Portman a Judem Law v hlavních rolích, ale Rice zabodoval i v dalších filmech: Vysvobození, Shrek 3, Reservation Road nebo V dobré společnosti a v televizních seriálech Dr. House, Lost nebo Chirurgové.

Dvanáctý ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2013 opět v areálu Dolních Vítkovic, v oblasti památkově chráněných bývalých hutí, dolů a železáren. Zatím jsou potvrzeny tyto kapely a hudebníci: Sigur Rós, Asaf Avidan, Irie Révoltés, Red Baraat, Tata Bojs, Pražský výběr a Wanastowi Vjecy.

TZ, ape

zavřít