Comeback Black Sabbath završen: nové album vyjde v červnu

Vydáno 15.01.2013 | autor: redakce

Očekávaná nahrávka Black Sabbath má po ročním odkladu nový termín vydání. Fanoušci heavymetalové legendy se dočkají letos v červnu. Album ponese jednoduchý název 13.

Comeback Black Sabbath završen: nové album vyjde v červnu Comeback Black Sabbath završen: nové album vyjde v červnu


blacksabbath4769Na nové desce Black Sabbath se po 35 letech objeví i zpěvák Ozzy Osbourne. O reunionu Black Sabbath se diskutovalo už delší dobu. Vydání devatenácté desky Black Sabbath bylo původně plánováno na polovinu loňského roku, avšak kvůli diagnostikované rakovině kytaristy Tony Iommiho se přípravy odložily. Ze stejného důvodu bylo zrušeno i světové turné, v jehož rámci měla sestava přijet i do Česka. Pražský koncert byl nakonec nahrazen projektem Ozzy & friends.

Nahrávka s názvem 13, podle slov Ozzy Osbourna odkazující k aktuálnímu roku 2013, vznikala od srpna loňského roku pod producentským dozorem Ricka Rubina, jenž je podepsaný pod jmény jako Metallica, Red Hot Chili Peppers, U2 nebo Linkin Park. Jde o první album s Ozzy Osbournem u mikrofonu po 35 letech. Z kompletní zakládající sestavy tak chybí pouze bubeník Bill Ward, který se se zbytkem Osbourne - Iommi - Butler nedohodl na smlouvě. Warda za bicími nahradil zakladatel Rage Against The Machine Brad Wilk.

Black Sabbath, kteří za dobu své existence prodali přes 70 miliónů desek, představí album ještě před jeho vydáním na desítce exkluzivních koncertů, které v průběhu dubna a května odehrají na Novém Zélandu, v Austrálii a Japonsku. Na léto pak Sabbati chystají koncerty i v Evropě. Termíny těchto koncertních zastávek budou zveřejněny v nadcházejících měsících.



TZ, ape


blacksabbath2013_top

zavřít