Slávik 2012: bodovali Desmod, Tina, Ego nebo Celeste Buckingham

Vydáno 04.02.2013 | autor: redakce

Nadvláda kapely Desmod na slovenském Slávikovi, obdobě Českého slavíka, pokračuje i letos. Nitranská sestava získala vedle prvenství mezi skupinami také ocenění Absolútny Slávik. 

Slávik 2012: bodovali Desmod, Tina, Ego nebo Celeste Buckingham Slávik 2012: bodovali Desmod, Tina, Ego nebo Celeste Buckingham


desmod_slavik-2012Desmod se letos dotáhli na zatím nejúspěšnější sestavu Elán na rozdíl dvou sošek

Kategorie Skupina kopírovala loňský rok: na stříbrném místě skončili IMT Smile, bronz si odnesli Elán. Nedostalo se na Horkýže Slíže a Peter Bič Project; druzí jmenovaní však získali titul Skokan roku. Ze zpěváků vyhrál Peter Cmorik, na stříbrném místě skončil Miro Žbirka, jenž na galavečeru oslavil šedesátiny. Bronz si odnesl loňský vítěz Richard Müller. Loňské prvenství naopak obhájila zpěvačka Tina, stříbro připadlo Celeste Buckingham, bronz Zuzaně Smatanové.

Kategorii Rádioslávik, tedy ocenení pro písničku, jež byla v loňském roce nejhranější na Rádiu Expres, si odnesla sestava Peter Bič Project se skladbou Hey Now. Objevem roku se stala Celeste Buckingham, kterou bude moci vidět 15. března v Plzni na vyhlášení cen Žebřík. Titul Videoklip roku si vysloužili Ego s Robertem Burianem za skladbu Žijeme len raz.

První ročník ankety Slávik se uskutečnil v roce 1998 a dosud nejúspěšnějším interpretem je kapela Elán s osmi zlatými soškami. Letošní slavnostní galavečer proběhnul 3. února v bratislavské Incheba Aréně. Akci moderovali Adonis Szabo a Igor Šrámek.

zdroj: pravda.sk, ape; foto: SITA, Gabriel Kuchta

zavřít