Děťátko v inkubátoru, tak Nick Cave & The Bad Seeds vidí své nové album

Vydáno 07.02.2013 | autor: redakce

Push The Sky Away; tak se jmenuje nová deska Nicka Cavea and The Bad Seeds. Album s pořadovým číslem 15 se na pultech objeví 18. února.

Děťátko v inkubátoru, tak Nick Cave & The Bad Seeds vidí své nové album Děťátko v inkubátoru, tak Nick Cave & The Bad Seeds vidí své nové album


nick cave and the bad seeds - push the sky awayNick Cave udělal s Bad Seeds doposud čtrnáct alb. Poslední Dig, Lazarus, Dig!!! společně vydali v roce 2008. Zpěvák si následně odskočil zpět k projektu Grinderman, který si tvrdostí a syrovostí projevu v ničem nezadal s legendárními Birthday Party, kde Cave působil od počátku osmdesátých let. Poté, co s Grindermanem natočil druhé album a odehrál sérii koncertů, projekt rozpustil a oznámil návrat Bad Seeds.

Nick Cave & The Bad Seeds vydání očekávaného alba anoncovali již na podzim loňského roku. Dychtivým fanouškům pak nabídli pilotní singl We No Who U R a tiskové prohlášení, v němž Cave novinku popsal takto: "Kdybych měl použít otřepanou metaforu o albech jako dětech, pak by Push The Sky Away bylo duchem děťátka v inkubátoru a Warrenovy smyčky jeho sotva znatelným, chvějícím se srdečním tepem."

Push the Sky Away je první deskou Bad Seeds, na které nehraje zakládající člen Mick Harvey. Ten kapelu opustil před čtyřmi lety.

TZ, ape

zavřít