Ky-Mani Marley přiveze do Prahy odkaz svého otce Boba Marleyho

Vydáno 10.02.2013 | autor: redakce

Ve středu 6. února uplynulo 68 let od narození Boba Marleyho. Tři desítky let po jeho smrti pokračují v jeho odkazu jeho synové. Dva z nich, Stephen a Julian, už v Česku vystoupili, jeho další syn, Ky-Mani Marley, se do Česka právě chystá. Vystoupí 13. února v Lucerna Music Baru.

Ky-Mani Marley přiveze do Prahy odkaz svého otce Boba Marleyho Ky-Mani Marley přiveze do Prahy odkaz svého otce Boba Marleyho


kymani1Ky-Mani Marley v česku vystoupí vůbec poprvéZpěvák, multi-instrumentalista a hudební producent Ky-Mani Marley se narodil v roce 1976 a po smrti svého otce se v devíti letech přestěhoval s matkou do Miami. Už v dětství se naučil hrát na na klavír, kytaru a trumpetu. Debutové album Like Father Like Son z roku 1996 bylo věnované hitům jeho otce, první autorskou desku The Journey natočil o čtyři roky později. Jeho poslední album Radio vyšlo před šesti roky.

Vedle hudby se Ky-Mani věnoval také herectví - v roce 2002 si po boku Wyclefa Jeana a Spragga Benze zahrál hlavní roli ve filmu Shottas. O rok později se pak objevil společně s Cherine Anderson v hlavní roli romantické komedie One Love, kde si zahrál tak trochu sám sebe - rastamana, kterému jsou milejší kořeny jeho vlastní kultury, hudba a příroda než nahrávací kontrakty a hudební business.

Lístky na koncert jsou k dispozici od 500 Kč. Klub bude otevřený od osmi hodin, koncert odstartuje v půl desáté.



TZ, ape

zavřít