Lana Del Rey bude hvězdou letošních Electronic Beats

Vydáno 28.02.2013 | autor: redakce

Do Česka poprvé zamíří současná popová star, zpěvačka Lana Del Rey. V rámci mezinárodní hudební akce Electronic Beats vystoupí 13. dubna v Divadle Archa v Praze.

Lana Del Rey bude hvězdou letošních Electronic Beats Lana Del Rey bude hvězdou letošních Electronic Beats


lana-del-rey-electronic-beats-terry-richardsonLana Del Rey si v Česku odbyde koncertní premiéruZatímco loni jméno Lany Del Rey zaznělo jen v souvislosti s francouzským hudebníkem vystupujícím pod jménem Woodkid, jenž režíroval některé její videoklipy, letos přijede zpěvačka do Prahy osobně. Připomeňme, že její druhé studiové album Born to Die se s necelými třemi miliony prodaných nosičů stalo vůbec nejprodávanější deskou roku 2012.

Kromě Lany Del Ray pódium rozezní indie-rocková formace Roosevelt kombinující chill wave, italo disco a pop, která aktuálně hýbe německou hudební scénou. Třetím potvrzeným interpretem je švédská zpěvačka Karin Park se zálibou v potemnělém elektronickém soundu s prvky industriálu a gotiky, držitelka dvou prestižních ocenění Norwegian Grammy.

Festival Electronic Beats se v České republice odehrává každoročně od roku 2006, kdy odstartoval sérii hudebních vystoupení v pražském Veletržním paláci koncertem The Prodigy, poté následovala například vystoupení kapel Underworld nebo The Orb. Později se tento mezinárodní hudební program prezentoval v klubovém prostředí Lucerna Music Baru, až předloni poprvé zavítal do Divadla Archa. Kromě koncertů předních současných kapel a hudebních projektů se organizátoři projektu konaného napříč Evropou už od roku 2000 soustředí na dokonalé vizuální projekce provázející vystoupení jednotlivých interpretů.

Vstupenky na Electronic Beats jsou k dispozici v předprodeji od dnešního dne na stránkách akce za 350 Kč. Hudební produkce začne v devět hodin.

TZ, ape

zavřít