Hugh Laurie alias Dr. House vydá v květnu své druhé album

Vydáno 01.04.2013 | autor: redakce

Dva roky po debutovém albu Let Them Talk, na němž oživil klasický bluesový materiál, vydá Hugh Laurie 6. května novinku Didn't It Rain. Poté bude následovat velké britské turné.

Hugh Laurie alias Dr. House vydá v květnu své druhé album Hugh Laurie alias Dr. House vydá v květnu své druhé album


1331277726_00



































Didn't It Rain zachycuje herce, muzikanta a režiséra Hugha Laurieho na cestě z New Orleans k dalším zdrojům amerického blues, od těch opravdu velice starých až k těm nejsoučasnějším. "Rozhodl jsem se ještě hlouběji ponořit do obrovské americké hudební nabídky a najít to, co mě okouzlilo už jako kluka," vysvětluje Laurie. "A čím víc jsem toho objevil a poslouchal, tím víc jsem byl uhranut těmi songy, ale i lidmi, se kterými jsem měl občas dokonce to štěstí si zahrát."

Producentem nahrávky je opět Joe Henry, album Didn't It Rain bylo natočeno ve studiu Ocean Way v Los Angeles v lednu tohoto roku. Laurieho podpořila partou muzikantů pod názvem Copper Bottom Band - Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch a Patrick Warren a také vokalisté Elizabeth Lea a Larry Goldings. Na albu uslyšíte také guatemalskou zpěvačku Gaby Moreno a soulovou vokalistku Jean McClain, která dříve spolupracovala s hvězdami jménem Jimmy Cliff nebo Sheryl Crow. Jedním z vrcholů alba je pak hostující slavný bluesman, nositel ceny Grammy, Taj Mahal, který si zazpíval v nové verzi Vicksburg Blues.



TZ, ape

zavřít