Divadlo Hybernia se rozezní africkými rytmy

Vydáno 29.03.2013 | autor: redakce

Pražské Divadlo Hybernia se na jeden dubnový večer ponoří do atmosféry ugandských oslav. Ve středu 17. dubna od půl osmé večer vystoupí vůbec poprvé v České republice skupina Aba Taano.

Divadlo Hybernia se rozezní africkými rytmy Divadlo Hybernia se rozezní africkými rytmy


aba taano 2




























Šest zpěváků a tanečníků původem z africké Ugandy připravují pro české publikum tradiční taneční kreace s typickými gesty, výrazem a barevností svého vystoupení. Umělci divákům zprostředkují malou pouť po Africe - během večera totiž zazní písně ve svahilštině, lugandštině či jazyce Zulu.

"Chtěli jsme přivézt do Prahy něco nového, ukázat lidem jinou kulturu a jiný pohled na svět. Skupina Aba Taano vše splňuje a navíc dokáže strhnout publikum a vyvolat nadšené ovace, takže všichni určitě odejdou z koncertu s dobrou náladou," říká David Zíka, zástupce umělecké agentury Art Invest Holding, která umělce do Prahy přiváží.

Aba Taano sice znamená v lugandském nářečí "pět", dnes ale tento soubor vystupuje s šesti členy. Publikum bavili tito afričtí umělci mimo jiné v Madridu, Barceloně, Bilbau, Tallinu, Budapešti, Frankfurtu či Berlíně.

TZ, ape

zavřít