Do Česka opět míří slavný The Passanger Iggy Pop

Vydáno 30.03.2013 | autor: redakce

Dva roky poté, co s kapelou The Stooges zazářil na trutnovském festivalu, míří Iggy Pop znovu do Česka. Kmotr punku, jak se mu často přezdívá, vystoupí 22. června ve Frýdku-Místku.

Do Česka opět míří slavný The Passanger Iggy Pop Do Česka opět míří slavný The Passanger Iggy Pop


iggy-pop-and-the-stooges_fullSkočí Iggy Pop do hlediště také ve Frýdku-Místku?Bylo to v roce 1967, kdy Iggy, vlastním jménem Pop James Newell Osterberg, založil spolu se svými detroitskými kamarády kapelu The Stooges. Letos, 46 let od svého založení, vydávají Iggy and The Stooges nové album s názvem Ready to Die. Na podporu nové desky vyrazí na celosvětové turné a jednou ze zastávek bude také frýdecko-místecký areál TJ Slezan.

Osoba Iggyho Popa zůstane legendou zejména kvůli jeho netradičnímu chování na pódiu. Na přelomu 60. a 70. let se při koncertech zraňoval, válel ve střepech, provokoval a obscénně gestikuloval. Vystupoval jak v těch nejbláznivějších kostýmech tak úplně nahý, byl dokonce schopen pomazat se burákovým máslem a také jako první rocker skákal do hlediště.

Iggy koncertoval v České republice již několikrát. V roce 2008 navštívil Prahu, o dva roky později stál na pódiu ostravských Colours of Ostrava a naposledy ho fanoušci mohli vidět před dvěma lety jako hlavní hvězdu trutnovského festivalu. Vstupenky na koncert budou k dispozici od 850 Kč.

TZ, ape

 


iggy-pop-and-the-stooges_TOP

 

zavřít