AUDIO: Apparat zhudebnil literární klasiku Vojna a mír. Zazní i v Praze

Vydáno 15.05.2013 | autor: redakce


Berlínský producent Apparat vytvořil loni na žádost jednoho německého divadla scénickou hudbu k představení Vojna a mír. Letos v zimě tento materiál vyšel na CD pod jednoduchým názvem Krieg und Frieden a 21. května jej Apparat přijede zahrát živě do Paláce Akropolis.

AUDIO: Apparat zhudebnil literární klasiku Vojna a mír. Zazní i v Praze AUDIO: Apparat zhudebnil literární klasiku Vojna a mír. Zazní i v Praze

apparat-fanart
"Jsem na tuto hudbu hrdý. Je to nahrávka, která se zrodila bez bolesti. Je plná nedokonalostí, protože byla vytvořeno lidmi. Je hodně zvláštní hudba, není v ním moc beatů, o to víc různých zvuků,"
popsal Apparat nové album vymykající se všem jeho dosavadním deskám. Kromě Saschy Ringa se na desce podíleli cellista Phillip Timm a houslista Christoph Hartmann.

O tom, že i pro Saschu Ringa má album Krieg und Frieden zvláštní význam, svědčí fakt, že k němu neposkytuje žádné rozhovory. "Záměrně se tentokrát nezúčastním promo maratonu. Chci, aby desku šířili moji fanoušci. Prosím je tímto o podporu mojí práce," vzkázal Ring na svých webových stránkách.

Album, jež v Praze zazní v rámci projektu Conference, je celé k poslechu na YouTube.



TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít