Tata Bojs vyrobili nástroje z recyklovaných materiálů a vyrážejí na Tour domácí

Vydáno 24.05.2013 | autor: Petr Lenk

Tata Bojs v rámci nadcházejícího turné 25 let Cyklace aneb Tour domácí své fanoušky opět potěší. Tentokrát má skupina připravenou originální show, kde se bude hrát také na nástroje vyrobené z recyklovatelných materiálů. Ty už si vyzkoušela v novém klipu na hit Pěšáci, který můžete vidět na Samosebou.cz. 

Tata Bojs vyrobili nástroje z recyklovaných materiálů a vyrážejí na Tour domácí Tata Bojs vyrobili nástroje z recyklovaných materiálů a vyrážejí na Tour domácí


tatabojs 750x450Tata Bojs zrecyklovali svůj hit Pěšáci

„V písni není použitý ani jeden skutečný nástroj jako bicí, basa, kytary, klávesy. Všechny zvuky, nejen rytmické, ale i harmonické jsou udělané na nově vzniklé nástroje z recyklovatelných materiálů, které jsme si pro tuto příležitost sami vyrobili. I když o výrobu zřejmě toho nejzajímavějšího – basového nástroje z plastových trubek, do kterého se mydlí pinkponkovými pálkami – jsme poprosili mého kamaráda výtvarníka Martina Janíčka," říká Milan Cais.

Na „recyklačním turné" kapela slibuje pořádnou show a výpravnou scénu. „Tím nemyslíme trochu páry a pár světýlek navíc, ale důmyslnou soustavu led obrazovek s projekcemi, prvotřídní nasvícení a v neposlední řadě nazvučení, které bude slyšet i v té poslední řadě!" vysvětlují muzikanti.

  1. Tata.Bojs v červnu vydají své první Best Of

011 tata bojsTata Bojs
 

Nejbližší koncert Tata Bojs je v pátek 14.6. na festivalu Votvírák v Milovicích. Ve středu 26.6. ve Žlutých lázních v Praze to bude ještě ozvláštněné o speciální hosty Kláru Nemravovou a smíšený pěvecký sbor Doubravánek, který se skupinou, pod vedením jejich bývalého kytaristy Marka Doubravy, nahrál novou verzi recyklovaných Pěšáků.

Recyklace je kapele blízká, všichni členové v soukromí třídí. Samotná recyklace se možná v budoucnu dotkne také jejich dalších skladeb. „Ano plánujeme něco jako mash-up starých hitovek, takový 25 let průlet. Mardoša bude hrát na svou původní basu, na kterou odehrál první koncert Tata Bojs před těmi pětadvaceti lety v tělocvičně školy, a já si udělám bicí z kýblů tak jako tenkrát. Kruh se uzavře, smyčka se utáhne a cyklace se zacyklí," vysvětluje se smíchem Cais. 

Více na www.samosebou.cz 

TZ

zavřít