Lucie opět povalí šrouby do hlavy, příští rok vystoupí v pěti halách

Vydáno 27.05.2013 | autor: redakce

Nejúspěšnější česká kapela přelomu tisíciletí vystoupí postupně v Košicích, Bratislavě, Ostravě, Brně a Praze. Halové turné Lucie startuje přesně za rok a kromě několika menších akcí půjde o první možnost po deseti letech vidět kapelu naživo v původní sestavě.

Lucie opět povalí šrouby do hlavy, příští rok vystoupí v pěti halách Lucie opět povalí šrouby do hlavy, příští rok vystoupí v pěti halách

Lucie 01Lucie se na tiskové konferenci objevila v kompletní sestavě


"Byli jsme spolu nějaký čas v neshodách, dokonce si troufám říct, že jsme spolu byli ve při. Ale to už je hodně let. Dlouhou dobu jsme byli pod tlakem svých známých, fanoušků a sebe samých. Všem se nám stýskalo po tom, abychom si mohli naše písně společně zahrát a abychom si ty naše děti mohli společně vyvenčit. Zatím je venčíme hlavně ve zkušebně,"
vyjádřil 27. května na tiskové konferenci Robert Kodym důvod, proč Lucie po dlouhých letech obnovila činnost. "Nejvíc se těším na to, že se mě konečně přestanou lidi každý den ptát, kdy zase začneme," vyjádřil své potěšení nad comebackem David Koller.

"Zkoušet jsme začali už před půl rokem a teď jsme opět v plném tréninku. Už 1. června zahrajeme pro nadaci Terezy Maxové v pražském SaSaZu. Vydražili jsme sto lístků a podepsanou kytaru, čímž jsme pro nadaci vydělali 823 tisíc korun. O měsíc později budeme v Poštovním dvoře v Karlových Varech zahajovat 5. ročníku ČEZ Energy Festu. Pak se s našimi kolegy zavřeme do zkušeben a začneme připravovat scénu, světla a vizualizaci turné," dodal Michal Dvořák. Scénu bude převážet 21 kamionů a podle hlavního promotéra a ředitele pořádající společnosti Live Nation Roberta Porkerta bude k vidění velkolepá show srovnatelná s produkcemi zahraničních hvězd.

Lucie 15Lucie 16


Jaké skladby na pěti dvouhodinových koncertech zazní, skupina blíže neupřesnila. "Budeme hrát ty nejlepší písně, které v našich šuplících máme. Ty nejhezčí a nejkrásnější," pronesl neurčitě Kodym. Zároveň však potvrdil, že nový materiál skupina nechystá a stejně tak neuvažuje ani o předskokanovi. Kromě původní čtveřice se na pódiu objeví ještě Kollerův syn Adam, jenž částečně dostane prostor za bicími.

Turné odstartuje 26. května v Košicích a skončí 10. června v pražské O2 Areně. Vstupenky budou k dispozici od 29. května. Na slovenské koncerty se budou pohybovat od 25 EUR do 59 EUR, v Česku od 490 Kč do 1290 Kč.

 

LUCIE 2014

26. 5. 2014 - KOŠICE (STEEL ARENA)
29. 5. 2014 - BRATISLAVA (SLOVNAFT ARENA)
1. 6. 2014 - OSTRAVA (ČEZ ARÉNA)
4. 6. 2014 - BRNO (KAJOT ARÉNA)
10. 6. 2014 - PRAHA (O2 ARENA)

 

Petr Adámek, foto: Pavel Mužák



 

Lucie 15 TOP

zavřít