VIDEO: Počátky destrukce z období Suede

Vydáno 05.06.2013 | autor: redakce

Singl Hit Me z aktuální desky britských Suede se nyní představuje skrze videoklip, v němž umění dostává na frak, aby mohlo následně prožít svoji renesanci. Destrukce nikdy nebyla tak umělecká a umění tak destruktivní. Suede se strefili uměleckým galeriím přímo mezi oči.

VIDEO: Počátky destrukce z období Suede VIDEO: Počátky destrukce z období Suede

Suede hitme2

Všechny umělecké slohy, malby, portréty, zátiší, busty, moderna, instalace, plakáty, plechovky s barvami, barevný míčky, kačenky... K čemu to je, přijímat umění pasivně, když ho můžete v slow motion vytvářet i destrukcí a přitom si nabalit holku, co připomíná zakládající členku Suede Justine Frischmann. Stačí k tomu jen vypadat jako zpěvák Suede Brett Anderson za mlada a máte vystaráno. Účel? Těžko říct. Účel umění? Stejná odpověď... Klip o destrukci děl končí pohledem na návštěvníky této zvláštní performance, mezi nimiž nechybí ani sama kapela.

Hit Me je druhým singlem z desky Bloodsports, která vyšla v březnu tohoto roku. Suede přijedou desku představit i českému publiku a to 16. listopadu do Velkého sálu pražské Lucerny.

Jana Václavíková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít