The Wall na stadionu nevyroste: Roger Waters přesouvá show do haly

Vydáno 06.06.2013 | autor: redakce

Výpravná produkce The Wall Rogera Waterse se měla původně uskutečnit 7. srpna v Synot Tip Aréně v pražském Edenu. Nově se odehraje v O2 Areně. Podle pořadatele Live Nation stojí za přesunem technické a produkční důvody.

The Wall na stadionu nevyroste: Roger Waters přesouvá show do haly The Wall na stadionu nevyroste: Roger Waters přesouvá show do haly

thewall

"Důvod přesunutí koncertu je především fakt, že představení The Wall je nutno uskutečnit celé za naprosté tmy. Vzhledem k tomu, že v Praze je stanoven noční klid již na 22 hodinu, nebylo by možné toto představení v nevyšší kvalitě odehrát," vysvětluje oficiální tisková zpráva. Postup při výměně vstupenek je dále uveden přímo na stránkách Live Nation.

"Přitom právě prostředí stadionu, respektive velké scény mělo posunout  Watersovo audiovizuální dílo do nové roviny. "Celou show jsem přepracoval pro koncerty na velkých otevřených stadiónech. Je to opravdu dobré. Bude to ještě dojemnější, poutavější, dramatičtější a napínavější. Musel jsem vymyslet celou věc právě pro takové stadiony. Před čtyřiceti lety by takhle široká zeď na stadionech představena být nemohla. Nemohli jsme tehdy zaplnit prostor emocionálně, hudebně i divadelně vyhovujícím způsobem. Technologie se ale změnila. Nyní již můžeme," tvrdil umělec před startem turné. Zda-li zůstanou i v O2 Areně zachovány parametry původně chystané produkce, pořadatel neuvádí.


Připomeňme, že bývalý člen Pink Floyd už v pražské O2 Areně s projektem The Wall vystoupil v rámci The Wall Tour 2011. {vypnoutlink:Pink}

TZ, ape

zavřít