Art rockeři Yes připomenou naživo svá tři nejzásadnější alba

Vydáno 10.07.2013 | autor: redakce

Do Česka se po čtyřech letech vrátí Yes, jedna z nejzvučnějších kapel progresivního rocku. V rámci turné Triple-Header 2014 European Tour vystoupí 30. května příštího roku v pražském Kongresovém centru.

Art rockeři Yes připomenou naživo svá tři nejzásadnější alba Art rockeři Yes připomenou naživo svá tři nejzásadnější alba

Yes 2012 LRYes v Česku naposledy vystoupili v roce 2009

Turné progresivně rockových Yes odstartuje 29. dubna 2014 v Oxfordu a kromě koncertů ve Velké Británii se dočkají i fanoušci v Česku, na Slovensku nebo ve Francii. "Představili jsme tato tři alba v plném rozsahu na našem turné po Severní a Jižní Americe a fanoušci byli absolutně nadšeni," říká kytarista YES Steve Howe.

Yes vystoupí s programem složeným z jejich tří nejoblíbenějších alb zahraných v plném rozsahu. Půjde o nahrávky The Yes Album, Close to the Edge a Going for the One. Fanoušci se tak mohou těšit na dlouholeté hity Yours is No Disgrace, I've Seen All Good People, Starship Trooper, Close to the Edge, And You And I, Going for the One, Wonderous Stories nebo Awaken. Yes tyto skladby odehrají v pořadí, v jakém se nacházejí na zmíněných studiových albech.

"Fanoušci to mají skutečně rádi," říká spoluzakladatel Yes a baskytarista Chris Squire, "a stejně tak i my. Navíc zahrajeme kousky, které jsme jen zřídkakdy hráli živě." Kapela, která funguje oduž  přelomu šedesátých a sedmdesátých let, se představí ve složení Chris Squire (baskytara), Steve Howe (kytara), Alan White (bicí), Geoff Downes (klávesy) a Jon Davison (zpěv).

TZ, ape

zavřít