Vizovické Trnkobraní přivítá Kryštof, Chinaski i Visací zámek

Vydáno 18.07.2013 | autor: redakce

Festival Vizovické Trnkobraní, jenž letos hlásí už 46. ročník, se uskuteční předposlední prázdninový víkend od 23. do 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelinek Vizovice. Návštěvníci se mohou těšit stálice české a slovenské scény jako jsou Kryštof, Chinaski, No Name, Miro Žbirka, David Koller nebo Pražský výběr.

Vizovické Trnkobraní přivítá Kryštof, Chinaski i Visací zámek Vizovické Trnkobraní přivítá Kryštof, Chinaski i Visací zámek

BRNO 23 krytof 20130221 1838589436Jedni z headlinerů Vizovického Trnkobraní Kryštof jsou letos ve skvělé koncertní formě

Festivalový program v areálu likérky se odehraje v pátek a sobotu a stejně jako v předchozích letech na dvou scénách. Kromě již zmíněných interpretů nebudou na festivalu chybět Vypsaná fiXa, UDG, Nebe, Charlie Straight, Čechomor, Rybičky 48 nebo Portless. Vizovické Trnkobraní letos nově nabídne také divadelní program se skeči HBO Na stojáka, dále kinokavárnu promítající filmy s odlehčenou letní a hudební tématikou jako např. Rok ďábla, Indiánské léto či Polski film. Od festivalového ruchu si budou moci návštěvníci odpočinout také u autorského čtení spisovatelky Dory Čechovy z jejího povídkového debutu Nechtěl jsem být Leninem.

Organizátoři myslí také na dětské návštěvníky, o které se postará královéhradecké Divadlo Drak a ostravské Divadlo loutek, k vidění zde bude například dětské představení ve stylu commedia dell'arte, připraveny budou také dětské rukodělné dílny. Ochuzeni nezůstanou ani příznivci souboje v pojídání švestkových knedlíků - tradiční klání knedlíkových jedlíků se tentokrát uskuteční v sobotu krátce po poledni.

Vstupenky na Vizovické Trnkobraní 2013 je možné zakoupit v předprodeji v síti Ticketstream do 22. srpna za zvýhodněnou cenu: jednodenní vstupenka stojí 330 Kč (na místě 380 Kč), permanentka na oba dny vyjde na 590 Kč. Více informací a kompletní line-up je k dispozici na oficiálních stránkách festivalu.

TZ, ape

zavřít