Owen Pallet bude s Prahou v konfliktu

Vydáno 28.07.2013 | autor: redakce

Kanadský písničkář vyráží na své další letní turné a nemine ani Prahu. 5. srpna vystoupí v Meet Factory, kde ho v roli supportu doplní američtí Buke & Gase. Owen v současnosti připravuje nové album In Conflict, z něhož by mělo zaznít několik ukázek i naživo.

Owen Pallet bude s Prahou v konfliktu Owen Pallet bude s Prahou v konfliktu

owen-pallett


Možná ještě větším lákadlem než samotný Owen Pallett může být pro některé zájemce předkapela Buke & Gase, za jejíž propagaci se staví třeba i samotní The National. Jejich DIY zvuk stojí na originálních nástrojích jako toe-bourine nebo buke a gase. Jak tyto nástroje vypadají a hlavně jak zní, se můžete přesvědčit před Pallettovým vystoupením, jehož dvojice doplňuje jen na několika večerech. V minulosti předskakovali například skupinám Deerhoof, zmíněným The National nebo Lou Reedovi.

Owen Pallet v České republice vystupuje pravidelně již od dob svého projektu Final Fantasy. Své poslední album Heartland navíc nahrával přímo v Praze. V současnosti připravuje svou novinkovou desku In Conflict a vyjít by měla do konce tohoto roku. Ukázky pojmenované In Conflict nebo Soldier's Rock by měly zaznít i v Meet Factory.

Třiatřicetiletý rodák z Toronta je kromě zpěvu také výborným skladatelem a multiinstrumentalistou, přičemž svou hrou na housle často hostuje na nahrávkách svých známých. Rovněž vypomáhal s orchestrálními aranžemi v písních Robbieho Williamse, Snow Patrol či Pet Shop Boys. V nedávné době také dělal hudební doprovod pro artový snímek The Wait s Chloe Sevigny a Jenou Malone v hlavních rolích.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dostání v předprodeji od 300 Kč, na místě budou stát 390 Kč. Koncert pořádají Keep Your Eyes Open, více informací na stránce eventu.

text: Ondřej Bambas, foto: Matthew McAndrew, Karl Walter 

zavřít