ROCKBLOG - Jak Markéta Poulíčková točila s F.A. Brabcem

Vydáno 25.07.2013 | autor: redakce

Na začátku letošního roku se zpěvačka Markéta Poulíčková setkala s režisérem F.A. Brabcem (Kytice, Máj, Bolero, V peřině), s nímž už dlouho debatovali na téma společného projektu. Jak vznikal videoklip s proslulým českým filmařem, popsala pro náš Rockblog.

ROCKBLOG - Jak Markéta Poulíčková točila s F.A. Brabcem ROCKBLOG - Jak Markéta Poulíčková točila s F.A. Brabcem

Marketa VID 10

Píseň Illusion napsal a produkoval Rene Rypar (Portless), se kterým hodlám spolupracovat i na dalších písních. Renda je dlouholetým spolupracovníkem režiséra F.A. Brabce, skládá hudbu k jeho filmům. To jen na vysvětlenou jak vznikla tato veselá skupinka.

Marketa VID 08Marketa VID 03

František je velmi vytížený člověk, takže jsme velmi těžko hledali volné termíny ve kterých bychom samotné natáčení klipu realizovali. Natáčelo se na Letné vedle Kina Bio, za plného denního provozu v jedné výloze. A jelikož si František vymyslel do klipu velmi odhalené scény, (o čemž mě informoval až v den natáčení přímo na místě), nevyhnulo se to zájmu kolemjdoucíchSmile I když se nahota může ve videoklipu zdát prvoplánová, není tomu v tomto případě tak. Klip má hlubší význam, který snad diváci po několikátém shlédnutí pochopí.

Marketa VID 04MARKÉTA POULÍČKOVÁ

Pětadvacetiletá Markéta Poulíčková se zpěvu věnuje už od dětství. Vystupovala v muzikálu, účastnila se mezinárodních soutěží a zpívala po boku hvězd jako Karel Gott, Petr Bende nebo Helena Vondráčková. Výrazněji na sebe upozornila loni v soutěži Hlas ČeskoSlovenska. Momentálně připravuje své třetí album.

 

S výsledkem jsem maximálně spokojená a doufám, že s těmito lidmi v budoucnu udělám nejednu skvělou píseň a klip! Videoklip Illusion ma za tři týdny necelých 50 tisíc shlédnutí.

Marketa VID 17

Momentálně dávám dohromady materiál na desku, kterou bych ráda na podzim vydala, ale nechci si dávat šibeniční termín, vše chce svůj čas. Spolupracuju s německým dirigentem Friedehmanem Riehle na projektu Symphony in Rock, začátkem srpna budu mít koncert Miláně a v plánu je i pár koncertů s kapelou, která pomalu ale jistě začíná hrát můj vlastní repertoár. Vše se dozvíte na mých stránkách a facebooku.

text: Markéta Poulíčková



 

Marketa VID 18 TOP

zavřít