Anna K. poprvé bez elektřiny. Na podzim vyrazí na akustické turné

Vydáno 27.08.2013 | autor: redakce

Anna K. momentálně zkouší skladby v nových aranžích, s nimiž vypomáhá Steve Walsch, spolupracovník Norah Jones a Erasure. Unplugged turné začíná v polovině října a v plánu je deset koncertů v devíti městech.

Anna K. poprvé bez elektřiny. Na podzim vyrazí na akustické turné Anna K. poprvé bez elektřiny. Na podzim vyrazí na akustické turné

annak full 2012Akustická vystoupení Anny K. budou vyvrcholením její právě probíhající druhé vlny kampaně proti rakovině

Držitelka pěti ocenění Anděl vyráží na sérii unplugged vystoupení vůbec poprvé ve své kariéře. "Vždycky mě lákalo hrát pro sedící publikum, stejně jako zkusit zakomponovat do mojí muziky více akustických nástrojů a aranže očesat až na dřeň. A po prvních zkouškách musím říct, že nás to s kapelou moc baví. Na druhou stranu přiznávám, že miluju i zvuk elektrické kytary, které jsem se nedokázala úplně zříct ani na tomto turné. Mám totiž v plánu nakonec zvednout ze židlí i sedící publikum," směje se Anna K.

Polovinu písní nechala Anna K. přearanžovat americkým producentem Stevem Walshem, jenž má s podobnou prací velké zkušenosti. Například v minulosti už podobným způsobem upravil největší hity anglické kapely Erasure pro jejich akustické album Union Street a následné turné. Druhou polovinu repertoáru nakonec předělala sama zpěvačka společně se svou koncertní kapelou. "Aranže jsou teď hodně pestré. Přidali jsme dokonce nástroje, které běžně nepoužíváme, jako banjo, dobro, mandolínu nebo hammondky a z kapely Davida Kollera jsme si vypůjčili perkusionistu Víťu Halšku," dodává zpěvačka.

Hostem pražských koncertů zpěvačky bude navíc formace StringerBessant, akustický projekt zakladatelů britské kapely Reef. Část výtěžku turné půjde na osvětu nabádající ženy k včasnému vyšetření prsou a pravidelným kontrolám.

UNPLUGGED TURNÉ:

17.10. Hranice
19.10. Letovice
24.10. Nový Jičín
29.10. Domažlice
31.10. Praha - Divadlo Hybernia
04.11. Praha - Divadlo Hybernia
13.11. Ostrava
14.11. Brno - Semilasso
18.11. Plzeň
25.11. Příbram


TZ, ape

zavřít