Žižkovský masopust se blíží

Vydáno 08.03.2007 | autor: redakce

Ve dnech 16. - 20. února zaplní ulice a kluby Prahy 3 bujaré oslavy. Vypukne totiž 14. ročník tradičního Žižkovského masopustu. Těšte se na maškarní rej nebo koncerty v Paláci Akropolis.
Letošní čtrnáctý ročník kombinuje ducha oblíbených lidových tradic s oslavou 130. výročí narození asi nejslavnějšího českého detektiva – policejního rady Josefa Vaňáska, známého veřejnosti spíše jako rada Vacátko z legendárního seriálu o Hříšných lidech města Pražského,“ láká na pětidenní mara-tón zábavy starostka třetího pražského obvodu, paní Milena Kozumplíková



Po pátečním slavnostním zahájení masopustního veselí se v sobotu 17. února od 14.00 hod vyřádí hlavně děti a jejich rodiče. V pražském Paláci Akropolis pro ně vedení radnice přichystalo divadelní pohádkové odpoledne spojené s maškarním rejem. V 18.30 hod. odstartuje tradiční masopustní veselice spojená s výstavou obřích plakátů minulých ročníků masopustů od Martina Velíška. Večerem plným zábavných scének a karnevalové atmosféry provede oblíbená dvojice Michal Suchánek a Richard Genzer.



Hudební lahůdkou budou koncerty skupin LesBoys a Tublatanky. Kdo dorazí v masce může se těšit na volný vstup, pivo a jitrnici zdarma! V neděli 18. února od 12.00 hod. zve radnice na nevídanou specialitu Žižkovského masopustu – Radniční vařenici aneb úřednické pochoutky. V hospůdce U vystřelenýho oka budou totiž svým občanům vařit a podstrojovat přímo úředníci radnice. O dobrou náladu se strávníkům postará dechovka Žižkovanka.



V pondělí 19. února se program Žižkovského masopustu přesune i s výstavou plakátů Martina Velíška do kina Aero. Tu pravou masopustní náladu rozpumpuje od 19.00 hod koncert legendární bigbeatové skupiny Abraxas. Velkolepého finále pětidenního programu se návštěvníci dočkají v úterý 20. února od 16.00 hod. Z náměstí Jiřího z Poděbrad vyrazí napříč Žižkovem velký masopustní průvod obřích masek a maškar. Do jeho čela se tradičně postaví vládce průvodu a celého masopustu, bůh vinné révy Bakchus.

V 21.00 hod program slavnostně zakončí úchvatný ohňostroj, který bude doprovázen jedním z hitů irské formace U2.
zavřít