VIDEO: RAC za pomoci Keleho a MNDR umlčuje jehňátka

Vydáno 18.09.2013 | autor: redakce

Před rokem přišel projekt RAC se svým prvním singlem Hollywood. Čekání na novou píseň sice trvalo něco přes rok, ale vyplatilo se. Let Go, v němž hostují Kele Okereke a MNDR byl vypuštěn v srpnu a nyní se dočkal i vlastního videoklipu v kanibalském stylu.

VIDEO: RAC za pomoci Keleho a MNDR umlčuje jehňátka VIDEO: RAC za pomoci Keleho a MNDR umlčuje jehňátka


rac 02

Druhá původní píseň od RAC (Remix Artist Collective), uskupením známým pro své remixy interpretů jako The Shins, Tokyo Police Club nebo Bloc Party, dostala název Let Go a má navnadit posluchače na EP Don't Talk To. Na něm se objeví celkem čtyři skladby a vyjít by mělo prvního října.

RAC využívá svých úspěšných spoluprací z minulosti, proto na Let Go zpívá Kele z Bloc Party. V refrénu mu vypomáhá ještě newyorská zpěvačka MNDR, známá třeba z písně Bang Bang Bang Marka Ronsona. Nosným prvkem celé skladby je jako v případě předcházejícího singlu Hollywood chytlavá baskytara. O něco chytlavější novinku ještě podbarvují smyčce a syntezátorové zvuky připomínající poslední album Bombay Bicycle Club. Pokud si chcete ještě připomenout pohodu slunečného léta, není lepší volby.

Má vaše přítelkyně sklony k lidožroutství? Potom možná budete soucítit s hlavním aktérem videa. Dnes je běžnější potkat dívku, která maso nejí vůbec, ale ani takovýto způsob stravování není vyloučen. A zamilovat se do takovéto ženy, která je ve vašich očích "zlatá a čistá", přestože ostatní v ní vidí monstrum, je snadné. K tomu je navíc vynikající kuchařkou a ovládá i ruční práce. Bohužel pokušení je silnější než vůle, a tak nezbývá než povolat muže zákona. Text si snad nemohl přát lepší alegorické vyjádření. A stejně to cítí i André Allen Anjos (v podstatě jediný současný člen RAC), jež celým příběhem nebetyčně prostupuje. Bon appétit!

Ondřej Bambas

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít