LIVE: The Boxer Rebellion aneb lekce songwritingu pro středně pokročilé

Vydáno 24.09.2013 | autor: redakce

Britští indie povstalci odehráli svůj první samostatný koncert na území České republiky. V Lucerna Music Baru dávali lekce: o tom, jak světly vytvořit atmosféru i o tom, jak napsat dobrou skladbu.

LIVE: The Boxer Rebellion aneb lekce songwritingu pro středně pokročilé LIVE: The Boxer Rebellion aneb lekce songwritingu pro středně pokročilé

The Boxer Rebellion 06 resizeTHE BOXER REBELLION
Lucerna Music Bar, Praha
23. 9. 2013

Lidí nebylo mnoho, co si budeme povídat. Ovšem bylo jich přesně tolik, aby vytvořili "my jsme ti zasvěcení - všichni víme na co jdeme - dlouho jsme se těšili - přišli jsme si to užít" atmosféru. Fakt, že se návštěvníci těšili, dávali hlasitě najevo hned od prvních chvil. A aby ne... Kdo by neměl rád kapelu s charizmatickým (a skvěle zpívajícím) zpěvákem, osobitým kytaristou, skvělým basákem a bubeníkem, jehož beaty si půjčují bubeníci po celém světě do svých kapel?

Občas bylo trochu náročnější najít za všemi těmi vrstvami primární jednotku - písničku. Přestože nejsou The Boxer Rebellion stravitelní úplně pro každého, dostatečně ukázali, jak se píše hezká a emocemi (pozor, nejen smutnými) nabitý song, kteroý násladně dokáží skvěle zahrát, aniž by si museli vypomáhat mašinkami. A ono to stačí. Díky Bohu za každou takovou kapelu!

Co všechno udělají vlastní světla! To by mohl být název kapitoly, která by pojednávala o tom, jak The Boxer Rebellion pracují s nasvícením scény. Přivezli si několik světel (ovšem nejednalo se o žádný obrovský světelný park, opravdu jen pár kousků) a dopomohli si tím k atmosféře, která byla neopakovatelná. Na pódiu se po většinu času pohybovaly jen siluety a vidět do tváře aktérům (snad kromě zpěváka, u něhož se to občas povedlo), bylo téměř nemožné. O to víc se na povrch draly emoce z Nathanova hlasu a typické kytarové stěny.

The Boxer Rebellion 04 resizeThe Boxer Rebellion 09 resize

Setlist dobře vyvažoval staré a nové písně (ostatně o vytváření setlistu na toto turné si můžete přečíst v našem rozhovoru - a zjevně se to chlapcům docela povedlo), střídaly se tempa i nálady. Jen se těžko chápe absence největšího hitu kapely - nezahrát na prvním klubovém koncertě v Česku Flashing Red Light Means Go připomíná například Southpaw (budiž jim země lehká), kteří kategoricky odmítali hrát svůj Toi Toi Song.

The Boxer Rebellion po vystoupení na bohužel již neexistujícím Planet Festivalu přijeli připomenout svojí existenci. Připomněli se příjemně, lidsky, kvalitně a mohou si být jistí, že tady našli několik věrných, kteří nezapomenou.

text: Martyn Starý, foto: Karolína Cermanová

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít