Odměřená i usměvavá Anna Calvi podruhé navštíví Česko

Vydáno 12.10.2013 | autor: Ondřej Bambas

Po roce a půl se do České republiky vrátí Anna Calvi. Nyní však bude patřit pódium pouze jí, 6. března příštího roku vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Koncertní setlist bude navíc obohacen o nové písně z právě vydané desky One Breath.

Odměřená i usměvavá Anna Calvi podruhé navštíví Česko Odměřená i usměvavá Anna Calvi podruhé navštíví Česko

AnnaCalvi Hoxton 270111 051

Britská muzikantka Anna Calvi si na loňském Rock For People u místního publika vybudovala solidní reputaci: odměřená dáma se silným hlasem a vybroušenou "jackwhiteovskou" kytarou, pro kterou však nebyl problém darovat divákům milý úsměv.

Stejný výraz na vaší tváři může vyvolat i poslech Anniny hudby, její písně jsou totiž plné energie a různorodých pocitů, kdy často dochází i na ty negativní: "Chtěla jsem, aby na desce byla širší škála emocí, a chtěla jsem to vyjádřit v hudbě. Chtěla jsem tam mít ošklivost i krásu. Chtěla jsem, aby se tam kytary objevily při emocionálním vrcholu písně a ne během ní. Chtěl jsem pracovat s většími strukturami, takže jsem použila laděné perkuse a netypické struktury basy, bicích a kytary," popisuje zpěvačka vznik novinkového alba.

One Breath zatím sklízí velice přívětivé reakce a úspěšně tak navazuje na dva roky starý debut nominovaný i na několik prestižních ocenění včetně BRIT Awards a Mercury Music Prize. K propagaci své desky započne v únoru příštího roku evropské turné, během něhož navštíví 6. března i Prahu, popřípadě o dva dny dříve Bratislavu.

Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejních sítích od 390 Kč. 

Ondřej Bambas, TZ

zavřít