Wohnout bez proudu: akustické CD a unplugged turné

Vydáno 25.10.2013 | autor: redakce

Nahrávka ponese název G2 Acoustic Stage a bude obsahovat záznam jarního unplugged koncertu Wohnout, který se uskutečnil 21. května v pražském Retro Music Hall.

Wohnout bez proudu: akustické CD a unplugged turné Wohnout bez proudu: akustické CD a unplugged turné

wohnout G2Kapela v průběhu večera odehrála nejen své největší hity, ale nabídla i několik songů v doprovodu svých zajímavých hostů. Těmi byla legenda mezi českými zpěvačkami - Eva Pilarová a Vojta Lavička, známý jako houslista z kapely Gipsy.cz.

Wohnout si nahrávání koncertu náležitě užili a pečlivě se na vystoupení připravovali. Například bubeník Zdeněk "Fenek" Steiner mimo klasické bubenické sestavy použil i bicí složené z různých kýblů, plechovek a bubnů. Místo paliček používal i svázané dřevěné nebo plastové špejle, čímž chtěl docílit, aby nástroje nedělaly tak velký hluk.

"Naše beznapěťové odpanění proběhlo unplugged koncertem v pražském Retru. Tak jsme si poprvé vyzkoušeli, jak naše písničky zní bez elektrického proudu. A byla by škoda naše první akustické hraní nezakonzervovat. A tak jsme ve spolupráci s TV Óčko a Universal Music natočili a vylisovali koláček, který teď ještě horký posíláme na ochutnání," dodává k novince Honza Homola.

V listopadu Wohnout vyrazí na unplugged turné, které odstartuje 15. listopadu a potrvá až do Vánoc.

WOHNOUT UNPLUGGED TOUR
15.11. Jablonec nad Nisou – Na Rampě
16.11 Děčín – Městské divadlo
20.11 Olomouc – S-cube
21.11. Brno – Fléda
29.11. Zlín – Golem
30.11. Kutná Hora – Česká 1
6.12. Prachatice – divadlo
7.12. Tábor – Recykle music bar
12.12. Praha – VŠE – Vencovského aula
17.12. Plzeň – Buena Vista
20.12. Vysoké Mýto – Šemberovo divadlo
21.12. Jihlava – divadlo Diod

TZ, ape

zavřít