Festival Spectaculare zve na Jona Hopkinse nebo Nilse Frahma

Vydáno 14.12.2013 | autor: Ondřej Bambas

V druhé polovině ledna se Praze představí nový multimediální festival propojující na několika místech audio s vizuálními představeními, tancem i divadlem. Programu dominují jména elektronické a experimentální hudby jako Jon Hopkins, Nils Frahm, Fennesz nebo Samuli Kosminen.

Festival Spectaculare zve na Jona Hopkinse nebo Nilse Frahma Festival Spectaculare zve na Jona Hopkinse nebo Nilse Frahma

spectaculare 01a

Od 20. ledna proběhne v prostorách Paláce Akropolis, Centru současného umění DOX, Nové scéně Národního divadla a Veletržním paláci série vystoupení, jejíž hlavní devízou bude výrazná vizuální složka - projekce, VJing a videomapping. Festival Spectaculare se podobně jako projekt Music Infinity snaží hudebním nadšencům přinést něco aktuálního, nového i zajímavého do budoucna.

Hned v den zahájení se návštěvníkům Nové scény představí domácí Clarinet Factory, kteří v doprovodu Američana Christophera Willitse pokřtí své dvojalbum. Dále se v programu objeví například fanoušek Jana Švankmajera Rafael Anton Irisarri, americký skladatel kombinující ambient s moderní vážnou hudbou a elektronikou nebo německá čtveřice Bohren & Der Club of Gore, která bude doprovázet český soubor fyzického divadla Tantehorse Miřenky Čechové v představení Faith.

Vrcholem několikadenní série pak budou dva poslední lednové večery v Paláci Akropolis. Nejdříve se po téměř pěti letech vrátí zručný Brit Jon Hopkins, jehož letošní deska Immunity patří k tomu nejlepšímu z elektronické scény. Jako host se představí Frederic Robinson míchající vlivy drum'n'bassu se soudobou vážnou hudbou. Druhý večer otevře německý klavírista Hauschka s finským perkusionistou Samuli Kosminenem, jenž doprovázel na předposledním ročníku Colours of Ostrava na pódiu Kronos Quartet, a následně zahraje Nils Frahm, který se vloni na stejném pódiu potkal s Olafurem Arnaldsem.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro a na pokladně Paláce Akropolis, v cenách od 250 Kč. Při koupi kompletního balíčku na pět hlavních večerů (neobsahuje zahajovací večer a doprovodný program) sleva 25% z ceny. Pro více informací navštivte festivalové webové stránky nebo facebookový profil.

Ondřej Bambas, TZ

zavřít