Bluesová star Terry Evans v Praze

Vydáno 16.02.2007 | autor: redakce

Bluesová a R&B špička současnosti Terry Evans vystoupí 18. března v Lucerna Music Baru. Diváci si tak mohou připomenout atmosféru letního festivalu Music In The Park.

Bluesová star Terry Evans v Praze Bluesová star Terry Evans v Praze

Terry Evans ušel dlouhou cestu, než se stal opravdu uznávaným a slavným zpěvákem. Jako mnoho jeho bluesových kolegů odstartoval svou pěveckou kariéru v kostele, kde zpíval - dle přání rodičů - gospel. Tajně však obdioval idoly jako Elmore James, Little Walter nebo B. B. King. Blues poprvé zpíval ve vokálové skupině The Knights, odkud se přesunul ke kytaře a skládaní vlastních písní. Velký úspěch Terry Evansovi zajistila píseň Down In Mississippi, která se stala titulní skladbou filmu Crossroads. Kromě sedmi řadových alb, která za svou dlouholetou hudební kariéru Terry Evans vydal, nahrál i dvě alba s Bobby Kingem. Vedle Bobbyho Kinga spolupracoval Terry i s Ryem Cooderem, se kterým projezdil celý svět. Terry zpívá písně vyjadřující lidské city tak osobitě, že vždy najde spojení se svým publikem.



Pražské publikum v Lucerně rozehřeje David Murphy Band. David Murphy Band hraje pestrou hudební směs převzatých skladeb od funku přes r’n’b, rock až po blues, ale zároveň disponuje zásobou skvělé vlastní tvorby. To, co umí ze všeho nejlépe, je roztančit lidi a vytvořit vynikající atmosféru.

Terry Evans, David Murphy Band, 18. března, Lucerna Music Bar, Praha.
zavřít