VIDEO: Xindl X protestuje proti umělé kráse

Vydáno 13.01.2014 | autor: redakce

Na konec dubna chystá Xindl X novou nahrávku Čecháček Made. Jak název napovídá, půjde o album složené převážně z protestsongů mířících do vlastních řad. Prvním singlem je skladba Barbína s povedeným animovaným videoklipem.

VIDEO: Xindl X protestuje proti umělé kráse VIDEO: Xindl X protestuje proti umělé kráse

xindl X barbina VID 01

"I když je to jedna z nejveselejších písní z desky, má vážné téma," rozpovídal se o Barbíně Xindl X, "Vypráví o dnešní době, která nám pomocí médií namlouvá, že vzhled je důležitější než osobnost. A taky vypráví o všech těch holkách, co tomu věří a chtějí vypadat jako vyretušované barbíny z časopisů. Aby toho docílily, ženou se leckdy za vidinou dokonalosti přes mrtvoly, často i vlastní."

V pořadí čtvrté řadové album Čecháček Made bude obsahovat dvanáct skladeb. Stejně jako jeho dvě předchozí alba vzniklo pod taktovkou producenta Dalibora Cidlinského jr. a kapela ho nahrála ve složení: Xindl X - zpěv, akustická kytara, Dalibor Cidlinský Jr. - piano, banjo, Jan Cidlinský - baskytara a Emil Valach - bicí. Podle svých slov se muzikant novým albem vrátí ke svým hudebním začátkům, spojení písničkářského folku s rapem a s popem. Deska je také o poznání akustičtější než její předchůdkyně.

 

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít